Renault Espace: licht blijft branden

Bouwjaar: 1999

Als ik mijn espace uitzet, blijft het dinlicht en achterlicht gewoon branden. Als ik de zekeringen onder de bijrijderspplaats eruithaal blijft rechts nog steeds branden. Bij het uitlezen van de zekeringenkast in Frankrijk kon men niets vinden. Heeft iemand een idee wat dit kan zijn? en wat te doen?

j.speetjens

Geplaatst door j.speetjens (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

master (0), 18 jaar geleden

trek je accuklem eens los en zet je licht aan (reset) en wacht 1 minuut. Zet je licht uit en monteer accuklem weer. Waarschijnlijk is het nu wel opgelost? Zoniet denk ik dat er een relais blijft plakken.

j.speetjens (0), 18 jaar geleden

Ik heb gedaan wat master aangeeft. Helaas heeft het geen effect. Waar in de auto moet ik zijn voor een "plakkend" relais?

master (0), 18 jaar geleden

onder bij je zekeringenkast zitten 'blokjes' zgn relais. En mogelijk in de motorruimte. Wellicht is er hier een van defect zodat deze altijd gesloten contacten heeft (vastgebrand?) Ik weet niet exact welk realis voor de verlichting is) Probeer als de lampen branden telkens 1 blok lost te trekken en kijk of je lapmen uit gaan. Indien je het juiste blok hebt weet je welke de boosdoener zou kunnen zijn. In het instructieboekje staat misschien ook wel welke relais waar exact zitten.

j.speetjens (0), 18 jaar geleden

Hallo Master,

Goede tip van de relaisblokjes, maar dat bleek het neit te zijn. Bij het lostrekken van de blokjes veranderde niets. Echter toen in de zekenring van de radio verwijderde, ging het licht wel uit. De radio doet het nog wel, maar dan alleen als het licht aan is. En dat terwijl er geen zekering in het kastje zit op de plaats voor de radio.
Ik vind het wonderlijk. Moet ik het probleen nu bij de radio of juist toch bij het licht zoeken?

master (0), 18 jaar geleden

Er moet een relais zijn voor je verlichting!! Misschien in het motor compartiment? Heb je onlangs nog aan je autogeknutselt? Radio ingebouwd, carkit etc etc?? Het blijft een wel heel vreemd verhaal allemaal! Ga anders eens even langs de garage. het probleem moet snel te vinden zijn

j.speetjens (0), 18 jaar geleden

Op dit moment is alles weer goed. Tot mijn verbazing ging de radio ineens uit. Nadat ik de zekering weer had geplaatst was alles weer gewoon. Ik heb inderdaad een kortsluiting in de kabel die naar de contrastekker van de trekhaak loopt gehad. Dat heb ik verholpen. Ik zet de zoektocht naar de relais even voort. De garage gaf aan niets te kunnen als alles het weer doet. Dus daar wacht ik even mee. Bedankt voor alle info!

master (0), 18 jaar geleden

heb je ook een trekhaak? Misschien heb je een slechte stekkerdoos welke kortsluiting heeft??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.