Renault Twingo: Loopt na koude start moeilijk, loopt daarna goed

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 8V

Hallo,

De Twingo wil 's ochtends moeilijk aanslaan en kan dan geen toeren maken. Wil afslaan bij gas geven. Na korte tijd is het over en loopt de motor helemaal perfect, zowel stationair als tijdens rijden. Accu en startmotor zijn in orde, evenals de algemene staat van onderhoud, zie historie. Auto lijkt voldoende brandstof te krijgen (benzinereuk aan de uitlaat).

Historie: Deze auto hebben al vele jaren. Motorisch weinig mee aan de hand geweest. Onlangs is de koppakking vervangen vanwege het kwijtraken van water en zijn de kleppen opnieuw ingeslepen en gesteld. Voorheen liep de auto slecht stationair vanwege passing klep en zitting die niet meer 100% was als gevolg van onvoldoende onderhoud (openstaande kleppen). Koelvloeistof, bougies en olie en oliefilter zijn gelijk mee vervangen. Verder weinig bijzonderheden. Kilometerstand 150.000km. Verdeelkap en bougiekabels zijn een jaar geleden vervangen, evenals de accu. Bij het weer monteren hebben we even per ongeluk de brandstofslangen op het smoorklephuis verwisseld gehad en de bougie volgorde een paar keer moeten proberen.

Wat kan hier aan de hand zijn? Stekkers zijn gecontroleerd en we lopen nu ook de sensoren na of de opgegeven waardes kloppen. Eventuele verdachten en aandachtspunten? Wat voor diagnosemogelijkheden zijn er voor deze auto. Volgens de manual (Olieslagers of een andere, weet ik zo niet) kan deze auto aan een XR25 kast worden gehangen.

Ik hoop dat jullie wat tips hebben om gericht te kunnen zoeken.
Alvast bedankt!

Bas.

sgm

Geplaatst door sgm (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

harnak (0), 13 jaar geleden

ik zou opname element koelvloeistoftemperattuur vervangen bijna zeker de dader.

sgm (0), 13 jaar geleden

Hmmm, die heb ik schoongemaakt en zag er goed uit. Misschien dat het elektrisch contact minder goed is geworden doordat er wat vloeibaar pakkingsmateriaal is gebruikt bij de montage om lekkage te voorkomen. De flens zag er namelijk niet 100% meer uit. Wat zou normaal de weerstandswaarde moeten zijn (koud)?

sgm (0), 13 jaar geleden

Ah, de sensor waar ik het hierboven over had, was de schakelaar voor overtemperatuur. Die zit op de waterpomp. De watertemperatuursensor zit aan de andere kant van de sensor. Daar bleek de kabel niet op te zitten. Vergeten bij montage dus. Probleem opgelost. Bedankt voor de hulp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.