Renault 25 TXE: maakt "zagend" snelheid

Bouwjaar: 1990

Hallo, mijn Renault 25 TXE van 1990 loopt op LPG goed maar op benzine treden er 2 vreemde dingen op:
1. De motor reageert te laat op het gaspedaal en smoort er eerst in als je van stationair naar volgas gaat.
2. Bij het snelheid maken gaat dit niet met een konstante vloeiende verhoging van de snelheid, maar het gaat wat "zagend": d.w.z. beetje gas erbij, even inhouden, beetje gas erbij, even inhouden etc. Als de gewenste snelheid is bereikt is het niet meer merkbaar, dus alleen met het optrekken.
Waar moet ik beginnen met zoeken?athvdk

Geplaatst door athvdk , lid sinds 20 jaar geleden

3 Reacties

k.r., 20 jaar geleden

ander type bougies steken,kleppen herregelen omdat ie op lpg draait.

pieters33, 20 jaar geleden

geachte bij de j7t motoren willen de pakkingen van het inlaat spruitstuk nog weleens scheuren. je kunt dit heel makkelijk controleren door met een vluchtige vloeistof(remmenreiniger) bij draaiende moter te spuiten in de richting van de bougies als het stationair dan naar boven gaat dan weet je dat de pakking kapot is het vervangen valt overigens nogal mee succes.

check

Beste antwoord, geplaatst door athvdk, 20 jaar geleden

Hallo

Probleem is verholpen door een andere Lambda sonde te plaatsen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Crafter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.