Renault Megane: Megane cabrio niet meer electrisch open

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 16v

Hallo,

Om een kort verhaal lang te maken:

Ik heb een Megane Cabrio met electrische kap. Nu gaat hij niet meer automatisch open.
Voorheen moest je hem een klein beetje helpen bij het handmatig openen van de kap (1e 20cm tot hij 1x piept) zeg maar tot hij hem electrisch(hydraulisch) overpakte als je het bedieningsknopje indrukt.
Nu wil hij hem niet meer electrisch overnemen.
Als ik het afdek-deksel met de hand open, de slotvanger omhoog trek en op het bedieningsknopje druk terwijl ik de kap +/-45gr omhoog houd pakt hij hem wel weer electrisch over.
Hij vouwt dan netjes de kap op en sluit het deksel. Normaal sloot hij het deksel helemaal.
Nu laat hij het deksel 3cm open staan als hij automatisch stopt. Als ik daarna nogmaals de bedieningsknop indruk sluit hij het laatste stukje.
Bij het sluiten het zelfde verhaal. Moet eerst handmatig het deksel stukje omhoog doen, slotvanger omhoog trekken etc...etc...

Heeft iemand een idee wat hier het probleem kan zijn? Wat ik eventueel zelf nog kan proberen/uitzoeken of meten?
P.s.
Er zit wel een connector bij de slotvanger. Misschien heeft iemand daar waardes van die ik eventueel kan meten.

alvast bedankt voor het lezen van mijn verhaal.

SjonNet

Geplaatst door SjonNet (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Renécabrio (0), 14 jaar geleden

Het kan zijn dat de motor die je dekplaat moet vergrendelen van zijn 0 punt af is. Als je deze motor versteld door hem uit de auto te halen en met 2 draden even op de accu aansluit kun je in kleine stappen kijken of dit iets uitmaakt. Verder kun je ook een keer kijken als je de kap helemaal dicht hebt en de dekplaat is vergrendeld, om de accupolen er een keer af te halen zodat evt. fouten gereset worden. Bij mij heeft het geholpen.

Mvg René

SjonNet (0), 14 jaar geleden

Hallo Rene,

Bedankt voor je reactie.
Ik heb inderdaad enige tijd geleden de accupolen 5min losgehaald. Met als enige resultaat dan ik de code van mijn radio moest opzoeken.
Ik ga de komende weken met vakantie naar spanje.(helaas zonder de cabrio)
Als ik terug kom ga ik als eerste je tip uitproberen betreffend de motor. De dekplaat blijft nu ten alle tijden ontgrendeld.(kan hem gewoon met de hand openen)
Weet jij of er uit de dekplaat ook nog een soort vergrendeling moet komen? Ik zie er wel een motor zitten maar daar gebeurt niks mee.
Kan het misschien ook te maken hebben met een sensor in het dak zelf? Dit heb ik gehoord van een cabrio specialist.
Maar als die er naar gingen kijken kostte het minimaal 200euro zonder garantie op resultaat.
Op zich is het dak wel met 2 extra handelingen te openen en sluiten maar het zou mooi zijn als weer werkte zoals het hoort.
Gr.
Sjon

Renécabrio (0), 14 jaar geleden

Weet je dat in de kofferbak, achter de bak waar de kap in gaat een mogelijkheid zit om handmatig je dekplaat te vergrendelen? Kijk anders eens op Meganeclub.nl. Ik heb nl een vergelijkend probleem gehad, alleen ging bij mij de hele kap niet meer elektrisch. Gebruik de zoekfunctie en voer dan in "elektrisch dak cabrio werkt niet". Hierin zul je vele dingen terug kunnen vinden met uitleg.
Succes René

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.