Renault Megane: megane lpg start en slaat af en houd koud in

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Goedemorgen

Ik heb enkele maanden een megane 1.6 uit 2005 op lpg.
Sinds de aankoop houdt de motor in. Alleen op benzine en alleen de eerste kilometer. Daarna op benzine goed lopen. op LGP uberhaupt geen probleem.

Sinds kort start de auto koud wel, maar slaat dan gelijk weer af. Na enkele keren starten loopt hij gewoon en warm kun je hem starten en loopt hij direct goed en slaat niet af.

Vernieuwd zijn bij aankoop alle bobines omdat hij toen inhield en stotterde op zowel gas als benzine.

Aangezien het inhouden niet plaatsvind bij rijden op lpg vermoed ik dat de verstuivers/benzineinjectoren vervuild zijn. Ik heb al 1 tank benzine met injectorreiniger leeggereden en het stotteren verminderde, maar het startprobleem is niet opgelost.

Wat is nu de beste vervolgstap? Er zijn geen foutmeldingen.

1. verstuivers reinigen?
2. bdp sensor?
3. ????

Graag jullie expertise!

Alvast bedankt
Marc Beckers

Marc Beckers

Geplaatst door Marc Beckers , lid sinds 11 jaar geleden

8 Reacties

oldford PRO, 11 jaar geleden

Als de motor warm goed start en goed rijdt op benzine is er volgens mij niks aan de hand met de injectoren.
Ik denk aan een koelwater temperatuur sensor die verkeerd aan geeft en daardoor een te arm mengsel tijdens koude start.
Even Koud laten uitlezen bij de dealer en dan sensor signalen kontroleren en je weet meer. Wel de avond van te voren brengen.

Marc Beckers, 11 jaar geleden

Ok, maar het inhouden dan op benzine. Hoe verklaar je dat? Daardoor dacht ik aan injectoren; zeker gezien het inhouden verminderde na een flesje injectorreiniger.

Daarnaast start de lpg auto op benzine en neem ik aan dat door vervuilde injectoren er geen juiste hoeveelheid benzine werd ingespoten.

In ieder geval bedankt voor de derde optie!!

Marc

oldford PRO, 11 jaar geleden

Als de motor warm op benzine nog steeds een beetje inhoudt ook na het gebruik van de reiniger zou ik de injectors ultrasoon laten reinigen.
Worden ze gelijk getest en als er een defecte tussen zit wordt dat gezien.

Voor de injectors is het beter als je elke paar weken een stuk op benzine rijdt.

In je eerste post zei je: Sinds de aankoop houdt de motor in. Alleen op benzine en alleen de eerste kilometer. Daarna op benzine goed lopen.
Klopt dit nu wel of niet?

Marc Beckers, 11 jaar geleden

Beste Oldford. jij bent wakkerder dan mij!!

Het moet zijn dat hij de eerste kilometer inhoud op benzine en daarna als hij warm is springt hij over op LPG en is er geen probleem meer. Als ik handmatig overschakel op benzine loopt hij onregelmatiger dan op gas. Het inhouden is als hij warm is op benzine wel minder, maar altijd aanwezig.

Ik zal hem binnenkort naar de garage brengen voor untrasoon reinigen.

Wellicht zijn het 2 afzonderlijke problemen:
1. inhouden --> injectoren
2. afslaan met starten --> sensoren

Het is een ex-lease auto die ik heb gekocht met 95000 op de telller (nu 110.000). Ik denk niet dat de vorige eigenaar ook stukken op benzine heeft gereden dus daardoor dit probleem komt. Ik heb gehoord dat shell een additief bij de benzine kiepert om injectie te beschermen. Weet jij of dat klopt en of het een broodje aap verhaal is? Met andere woorden kan ik beter shell tanken als het probleem verholpen is?

marc

oldford PRO, 11 jaar geleden

Merk van de benzine maakt niet veel uit. Er zijn wat verschillende meningen over, maar men beweert dat V-power beter is.
Ik heb heb nog nooit getankt en geen enkel probleem, maar ik rij ook niet op gas.
Zelfs al je V-power tankt, maar daar (bijna) nooit op rijdt, dan helpt het niks.
De benzine veroudert in de tank en daar krijg je problemen van. Dus gewoon elke paar weken een stuk op benzine rijden en dan weer wat verse erin.

Het is heel goed mogelijk dat er 2 afzonderlijke problemen zijn, maar injectors reinigen is duurder dan uitlezen. Dus ik zou beginnen met de sensoren te laten controleren.

wIm, 11 jaar geleden

Hoewel deze topic al wat ouder is toch de volgende vraag:

Ik heb een megane 1.6 lpg uit 2006 met exact dezelfde symptomen: start niet direct op benzine en loopt de eerste kilometers onregelmatig op benzine. Rijdt op lpg goed.

Kunt u mij vertellen of het probleem bij u is verholpen en zo ja wat de oplossing was?

Alvast bedankt.

Marc Beckers, 11 jaar geleden

Het probleem is deels opgelost. Afslaan na het starten was voorbij nadat ik 2 keer injectieteiniger bij de benzine heb gedaan. Het inhouden bij koude motor is daardoor ook minder geworden. Daarna heeft hij bij een universele garage een grote beurt gehad en sloeg hij niet meer af. Er is geen specifiek onderhoud geweest dus probleem is deels spontaan opgelost. Het inhouden is niet over. Ik ben er inmiddels aan gewend!

Marc

wIm, 11 jaar geleden

Bedankt voor je reactie.

Ik tank de laatste tijd al BP Ultimate dat extra reinigend zou moeten zijn, maar zal er nog eens wat extra injectorreiniger aan toevoegen en eens een tankje leegrijden. Overigens heb ik het idee dat 's winters (met koud weer) de motor op benzine iets meer inhoudt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.