Renault Laguna: Micro deurschakelaars portier open/dicht

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800cc

Hallo mensen, hierbij even een update over mijn bevindingen omtrend vervangen binnensloten omdat niet meer gezien word of de portier open of dicht staat door de computer...
Heb diverse metingen verricht en ben tot de conclusie gekomen dat de microschkelaars een overgangsweerstand krijgen na veelvuldig gebruik. hierdoor gaat de portierlamp in de portier niet meer branden en ook de binnenverlichting werkt via deze portier niet meer. ( meestal word dan de binnenslot vervangen en probleem is opgelost. (kostbare oplossing)
De goedkoopste oplossing is: vervang de 5watt steeklampje voor een witte LED en probleem ook opgelost!!! (LED BRAND WEL EN COMPUTER ZIET WEER EEN PORTIER)
Heb gelijk alle 4 portieren gedaan ( 2 waren er niet goed) en totale kosten 6,50euro.

Door dit preventief alvast te verwisselen gaan de micro schakelaars ook langer mee ivm een kleinere stroomsterkte.

Hierdoor word renault rijden weer iets aangenamer....

Gr, Jacob

jacotech

Geplaatst door jacotech (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

't garagistje (0) PRO, 14 jaar geleden

Kijk dat is nu es interresant!

Ga ik gelijk uitproberen

mvg en dank

willyvan (5) PRO, 14 jaar geleden

waar heb jij led lampjes gehaald evt merk en type graag,ga ik ook effe proberen

van nistelrode (0) PRO, 14 jaar geleden

dient er nog een weerstand tussen gemonteerd te worden of zijn er 12v leds

jacotech (0) PRO, 14 jaar geleden

ledjes gekocht bij een automaterialenzaak. Volgens mij van het merk carpoint. Dit zijn vervangers voor de normale 5watt steeklamp. Je moet wel witte led`s nemen anders is het geen mooi gezicht. Heb ook al de instapverlichting links en rechts vervangen onder dashbord met ultra witte leds (xenonlook). Moet eerlijk bekennen dat dit er erg fraai uitziet. Ik ga nog de andere interieur lampjes vervangen voor witte leds zoals de kaartleeslampjes en interieur verlichting boven en in de kofferbak. Dan is de kleur namelijk het zelfde als van je kachel en tellerverlichting. Zelfs de buislampjes zijn te vervangen voor led`s. LET OP: Ledlampen hebben een vaste polariteit. Dit betekend dat deze maar op 1 manier in de fitting zullen branden.
Gr, Jacob

van nistelrode (0) PRO, 14 jaar geleden

klopt helemaal jacotech
ik heb de lampen vervangen door leds is idd een mooi gezicht.
heb ze van carpoint
gr Ruud

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.