Renault Laguna: Ruitenwissers

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2DCI

Als de ruitenwissers op de interval stand staan houden ze na een tijdje op met wissen. Als je de wisserhandel dan even op stand 2 (snel) zet gaan de wissers weer wissen. Daarna treed het probleem soms weer op. Ik hoor het relais wel klikken ergens in het dashbord. Iemand een idee? Zit er trouwens een regensensor in mijn Laguna, en waar zit die dan??

vriendelijke groet van eddie.

eddiesmit

Geplaatst door eddiesmit (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

abc (0) PRO, 14 jaar geleden

die zit er waarschijnlijk wel op en zit achter de binnenspiegel deze kan de klacht veroorzaken

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Je kan met de ring welke om de hendel van de ruitenwisserbediening zit de gevoeligheid van de sensor wijzigen. Een goede uitgangspositie is gewoon in het midden. Verder kan de sensor beinvloed worden door vuil op het raam en een waterlaagje door slijtage van de ruit. Deze slijtage kan je zien als je ruitenwisser net over het glas is gekomen dat er een waas over het raam zit.

De slijtage kan je al na ongeveer 80.000km zien in je glas.

eddiesmit (0), 14 jaar geleden

Hoe ziet een regensensor eruit?
Ik heb helemaal rechtsboven wel een langwerpig ovaal ding (cm of 10 lang, 2 breed) op de ruit zitten waaraan een snoertje zit die gelijk achter de stijlstrip verdwijnt, maar ik dacht altijd dat het een oude antenne of zoiets was.

Wat betreft die ring om de handel van de ruitenwisserbediening; de enige ring die in kan bedienen is vlg mij gewoon de interval regeling van de ruitewisser. Die kan je daarmee van langzaam tot snel zetten.

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

regen sensor zit in het midden boven in je raam, eigenlijk in de bevestiging van je binnenspiegel
dan zie je een vierkant of rechthoekig vlak zitten met iets van oogjes erachter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.