Renault Clio: Mijn auto gaat plots helemaal trillen bij 80 tot 100 km/uur

Bouwjaar: 1993

Hoi,

Ik reed juist van mijn werk naar huis. En toen ik zo'n 80 km per uur reed, begon mijn auto ontzettend te trillen. Totdat ik boven de 100 zat, stopte hij met trillen. Dus ik stoppen bij een benzine-station. Maar nee, de banden ook niet lek of zo. Ik zag er niets vreemds aan.
Rijd ik weer weg bij het benzinestation, precies hetzelfde verhaal. Bij de 80 tot de 100 trilt de auto ontzettend. Het maakte niet uit in welke versnelling ik hem zette...

Wat kan er aan de hand zijn?

Alvast bedankt voor de reacties!

Joost

joostvanpoppel

Geplaatst door joostvanpoppel (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Eelco2633 (0), 19 jaar geleden

Waarschijnlijk zit het in je banden, vlakke plekken of balanceren. Misschien ben je een gewichtje verloren.

dennis2111 (0), 19 jaar geleden

een zeer weinig voorkomend probleem is dat het inwendige karkas van een band kapot is,dit is bijna niet te zien als de wagen gewoon op zijn wielen staat.is goed te controleren door elk wiel op te krikken en ermee ronddraaien en dan kijken tussen het loopvlak en de grond,als je een slechte band hebt zie je dit duidelijk als een bult in je band.

Sindala (0), 19 jaar geleden

uit ervaring: het kan zijn dat je remschijf bijna door geroest is, bijna niet te zien maar waar de schijf op de verdikking bij de as zit en er door heen kan kijken op plekjes dan weet je het zeker. of een keer flink remmen dan breken ze van zelf..... maar meestal zit het in de banden.

jos5934 (0), 19 jaar geleden

je bent gewoon een loodje verloren even laten uitbalanceren en probleem is weg gr jos

joostvanpoppel (0), 19 jaar geleden

Het bleek toch anders te zijn dan ik dacht.
Het bleek de voor-as te zijn. Nieuwe as er voor op gelegd, en hij rijdt weer als normaal. Kosten vielen gelukkig ook wel mee. De as kostte 100 euro (ex btw). En natuurlijk de arbeidsuren...
Maar goed. Ik kan weer vooruit!
bedankt voor de antwoorden,
joost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.