Renault Laguna: Mistverlichting

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

hallo,

vraagje

Je mag eigenlijk nooit met je voormistlampen aan rijden.
Als het erg mistig is dan zet je de achtermistlamp wel eens aan. Maar nu is het zo dat als ik de achtermistlamp aan wil doen de voorkant ook aan gaat omdat er een draaiknopje op de knipperlichthendel zit waarmee je de mistlampen aan doet en voor gaat dan eerst aan, of doe ik iets niet goed.

Alvast bedankt

Kroes6404

Geplaatst door Kroes6404 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

rdkraker (0), 16 jaar geleden

Ik lijk dus (zie mijn post over mistlampen die niet werken...) een vorige eigenaar te hebben gehad die met hetzelfde probleem zat.

oldford (0) PRO, 16 jaar geleden

Geen probleem.
Op het moment dat je een mistachterlcht mag gebruiken (mist, zicht onder de 50 meter) mogen ook de mistlampen voor werken. Voor mogen ze aan indien het zicht onder de 200 meter is.

AS1 (105), 16 jaar geleden

[quote=rdkraker]Ik lijk dus (zie mijn post over mistlampen die niet werken...) een vorige eigenaar te hebben gehad die met hetzelfde probleem zat.[/quote]
Het is niet een probleem. Renault heeft het zo gemaakt. Je kunt niet alleen achter aanzetten.
Zie reactie oldford. Het is legaal.

Kroes6404 (0), 16 jaar geleden

Oké bedankt voor de reacties

Arjan2 (0), 16 jaar geleden

Net jammer dat Renault dat zo gedaan heeft want als je bijvoorbeeld je achterligger wilt seinen ( voor bijvoorbeeld verkeerd afgestelde lichten, of mensen die zelf hun mistachterlicht aan hebben terwijl het kraakhelder is ) dan sein je dus tegelijk ook naar je voorligger en dat kan soms wel eens anders opgevat worden ;)

Gr. Arjan

ejnn (0), 16 jaar geleden

Hallo Arjan,

Dat gaat niet. Je moet eerst de voormistlampen aan doen, dan pas de achtermistlampen. Zijn namelijk twee draaibewegingen. Het is niet, dat je met 1 beweging voor als achter aanzet.

Het gebruik van mistlampen is vast gelegd in: verkeerstekens 1990 (RVV 1990), artikel 34

Artikel 34
1 Bij mist, sneeuwval of regen, die het zicht ernstig belemmert, mogen bestuurders van een motorvoertuig en van een gehandicaptenvoertuig
mistlicht aan de voorzijde voeren.
2 Bij mist of sneeuwval, die het zicht beperkt tot een afstand van minder dan 50 meter mag mistachterlicht worden gevoerd.

Houd dus in, eerst de voormistlampen gebruiken, bij slechter omstandigheden mag je de achtermislampen gebruiken.

Arjan2 (0), 16 jaar geleden

Dat is mij geheel bekend, maar alle auto's die ik gewend ben hadden een aparte schakelaar zodat je "even "kon seinen.... bij de Laguna ( o.a. ) gaan dus idd eerst de verstralers branden en bij doorschakeling gaat het mistlicht achter aan... ofwel, voor "moet "je ze ook voeren in geval van een seinsignaal naar je achterligger, waardoor je dus ook heel even seint naar je voorligger, die dus een onprettig lichtsalvo krijgt voor iets wat niet bedoeld is.

AS1 (105), 16 jaar geleden

[quote=Arjan2]Dat is mij geheel bekend, maar alle auto's die ik gewend ben hadden een aparte schakelaar zodat je "even "kon seinen.... bij de Laguna ( o.a. ) gaan dus idd eerst de verstralers branden en bij doorschakeling gaat het mistlicht achter aan... ofwel, voor "moet "je ze ook voeren in geval van een seinsignaal naar je achterligger, waardoor je dus ook heel even seint naar je voorligger, die dus een onprettig lichtsalvo krijgt voor iets wat niet bedoeld is.[/quote]
Laten we wel wezen, het mistachterlicht is er niet voor gemaakt om te seinen...
Je zou eerst voor kunnen aanzetten, even wachten tot je voorligger gewend is aan jouw asociale lichtshow en dan lekker achter gaan knipperen. :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.