Renault Clio: motor

Bouwjaar: 1991

is er iemand die mij kan helpen ik rijd met een clio16v maar heb nu een probleempje soms draait de wagen stationair 4000tr/min en soms gaat hij naar nul toeren en valt hij gewoon stil en als je gas geeft om te vertrekken gaat hij inhouden en valt zomaar stil

vinni11815

Geplaatst door vinni11815 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

kijk eens
1) naar je stappenmotor. Zit links naast je gasklephuis als je aan de accukant staat. Stekker zit er bovenop. Elektrisch probleem of vervuild. In de stekker wil nog wel eens wat misgaan met verschoven contacten of corrosie.

2) recent je dash eruit gehad of je bak? Heel raar dit, maar aan de tellerkant van je KM tellerkabel zit een soort elektronisch opnemertje. Stekker ervan zit onder je stuurkolomkap en is grijs, plat en 2polig. Als dat stuk is of wat dan ook heb je ook geen stationair meer.

Eerste heb ik van anderen gehoord, tweede heb ik zelf gehad.

Laat me ff weten of het je is gelukt! Heb zelf ook zo'n ellende bak :-)

vinni11815 (0), 18 jaar geleden

stappen motor heb ik open gehad maar ziet nog mooi grijs van binnen helemaal niet vuil en dat stekkertje is volledigf intakt
ik denk gewoon de afstelling van de motor we hebben er aan gewerkt voor een paar onderdelen te vervangen ik denk daarom dat de ontsteking en de naftmengeling niet meer juist staat

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

wat is je motortype; F7P 720? Zodra je een 16V met kat hebt (of dat die er officieel onder zat) kan je aan ontsteking en mengsel niets afstellen.

Soms hoor ik ook dat de BDP sensor (+stekker) voor narigheden zorgen.

Mag ik vragen wat je zoal hebt vervangen? Misschien hoor ik dan iets dat me op het spoor zet.

vinni11815 (0), 18 jaar geleden

neen het is nog een zonder katalysator want deze motor heeft 103kw en ik geloof dat die met katalysator er maar 99kw heeft maar ik heb ondervonden dat het aan het mengsel ligt hij rijdt nu terug maar soms krijgt hij gewoon teveel of te weinig benzine en begint hij in te houden en de onsteking is ook helemaal vervangen dus denk ik dat ik hem best eens laat afstellen maar ik ken iemand die er iets van kent en een clio 16v met katalysator is ook afstelbaar alleen heeft deze vaste waarden , wij hebben de ontsteking volledig vervangen de motor volledig open gehad om te zien maar daar was niets aan tezien de alternator is vervangen de starter is vervangen en de bourage van de krukas is vervangen en de ambrayage is ook vervangen ik heb er aan bezig geweest hij rijdt terug goped alleen dat hij soms inhoud nu maar ik ga hem laten afstellen

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Gemiddelde grote beurt heeft deze auto gehad dus :-) Goed plan. Hou toch de BDP sensor in de gaten want ik heb al vaker gehoord dat dit problemen oplevert.

Laat je horen wanneer het is opgelost?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.