Renault Espace: Motor Espace loopt onregelmatig en stotend bij gas terug en stat

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: J7T; 2.2i

Sinds enige tijd loopt mijn motor onregelmatig en stotend bij langzaam rijden en bij stationair draaien.
Normaal optrekken gaat redelijk goed, maar bij vol gas levert de motor weinig extra vermogen.
Enkele dagen geleden heb ik de koppakking en distributieriem vervangen en sindsdien is het probleem verergerd.
Ik kom er niet uit. Ik vermoed iets met het brandstofsysteem; inlaatspruitstuk is natuurlijk los geweest.
Heeft iemand een idee ?

Joop

Joop Purmerend

Geplaatst door Joop Purmerend (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Joop Purmerend (0), 14 jaar geleden

Inmiddels zijn we ruim 4000 km en een vakantie verder. Het probleem is nog niet opgelost. Vooral het tekort aan vermogen is zeer frusterend in de bergen en op de snelweg. Het lijkt erop dat er sprake is van een verkeerde timing van de onsteking. Volgens mij is het onstekingstijdstip niet af te stellen. Kan iemand hier iets zinnigs over zeggen ?

Heino4267 (225), 14 jaar geleden

Staat je distributie wel op tijd?

Joop Purmerend (0), 14 jaar geleden

Met het vervangen van de distributieriem heb ik zorgvuldig naar de merktekens gekeken en tandjes geteld. De nieuwe is er in de zelfde stand op gegaan als de oude er af ging. Dat dacht ik tenminste. Vandaag toch maar weer de boel opengehaald en nu volgens het boekje de merktekens gecontroleerd met de eerste cilinder op BDP. Het merkteken van het nokkenasriemwiel stond twee tanden te ver. Volgens mij heeft hij dus met de oude riem ook niet goed gestaan. Ik heb enige tijd getwijfeld, maar toen toch maar het wiel twee tandjes terug gezet. Toen met grote spanning gestart: meteen goed lopen. En toen de proefrit: ongelofelijk. M'n Espace heeft formule 1 power gekregen !!. Ik werd met een beetje gas in m'n stoel gedrukt en op de snelweg zat ik in no time op 140 met nog gas over. Nu opnieuw naar de bergen voor een bergproefrit. Bedankt voor de gouden tip.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.