Renault megane dti air: motor heeft hoog dieselverbruik

Bouwjaar: 2001

hallo,

ik zit met een vreemd probleem. ik heb twee weken geleden een mooie megane dti van 2001 aangeschaft. maar het vreemde is dat ie een hoog verbruik heeft.
volgens de specificaties heeft de megane een gemiddeld verbruik van 5,5 liter per 100km , omgerekend ongeveer 1 op 18.
als ik naar het huidige verbruik kijk kom ik naar boven afgerond op net 1 op 15 ???
ik heb voor deze auto jarenlang een megane 1.9D (zonder turbo) gereden en met deze auto haalde ik probleemloos een gemiddeld verbruik van 1 op 17.
85 % van mijn gemaakte kilometers maak ik met een konstante snelheid op de snelweg. ik heb absoluut geen zware rechtervoet en trek ook zelden lang door elke versnelling. zelfs in de bebouwde kom (50 km/h )rijd ik altijd in de vierde versnelling.
de garage zegt dat het normaal is dat een turbo diesel meer verbruikt dan een turboloze diesel. ik geloof hier helemaal niets van.
dit huidige verbruik van 1 op 15 kan nooit normaal zijn.
wie weet wat er aan de hand kan zijn ??? ik rij nu eerst mijn tank helemaal leeg en gooi er dan speciale verstuiver reiniger in de tank. misschien dat dan het probleem is verholpen.

versace1

Geplaatst door versace1 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

geert3496 (0) PRO, 19 jaar geleden

Bandenspanning controleren en heeft deze wagen airco zoja verbruik controleren zonder gebruik van airco.

rob9958 (0), 19 jaar geleden

Op zich heeft een TurboD geen hoger verbruik maar omdat je (lekker) meer vermogen hebt ga je dit ook gebruiken: sneller optrekken e.d. met als resulaaat een hoger verbruik! Overigens vind ik 1 op 15 netjes.
Ook zaken als airco en open raampjes verhogen het verbruik.
Rob.

versace1 (0), 19 jaar geleden

ik heb zelden gebruik gemaakt van de airco en het is te koud om met een open raam rond te rijden.
zelf weet ik ook dat de airco, open ramen en zachte banden voor een hoger verbruik zorgen maar ik heb alles goed gecontroleerd en niets fout gedaan. ik trek altijd rustig op en schakel op bij 2500 toeren. mijn tank heb ik nu precies in 1 week tijd (???) leeg gereden en heb er bijna 800 km mee gereden.
vandaag heb ik speciale injector reiniger in de tank gegooid en helemaal vol getankt. ik zal kijken wat het resultaat is als ik deze tank leeg heb gereden.
als er iemand nog een tip heeft hoor ik dat graag !!!!!

rob9958 (0), 19 jaar geleden

Ja, dan wordt het moeilijk. Ik denk nog aan aanlopende remmen....Maar als je hiermee bij de garage komt voorzie ik geen oplossing. In Autoweek staan regelmatig dit soort "problemen" en steevast komt de dealer met een vaag verhaal als een "zware voet" en de mededeling dat 1 op 15 best goed is.
Rob.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.