Renault Modus: Motor houdt in na koude start + cruise control niet meer te acti

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Hallo,

Mijn Modus van bouwjaar 2004 heeft het volgende probleem:

Na een koude start (ongeacht de buitentemperatuur) loopt de motor zagend stationair; d.w.z. het stationair toerental loopt op en af.
Als ik vervolgens wegrijd dan rijdt de auto bokkerig; de motor loopt niet mooi constant en houdt in tijdens accelereren.
Dit is over het algemeen na een aantal honderd meter over.

Met deze auto heb ik nog een tweede probleem wat mogelijk gerelateerd is aan het eerste probleem (hoewel ik het verband zo niet zie):
De cruise control (origineel Renault, af-fabriek) is niet meer te activeren. Ik kan de functie wel aanzetten met de dashboard schakelaar, er verschijnt dan ook een melding in het instrumentenpaneel dat de functie 'aan' staat. Wanneer ik vervolgens de functie probeer te activeren met de knoppen op het stuur dan werkt dit niet.
De knoppen op het stuur zijn niet defect omdat ik hiermee wel de snelheidsbegrenzer kan activeren.

Gegevens voertuig:
Modus 1.6 16V 65 kW
bj 2004
27.000 km

Nog een laatste vraag:
De motor van deze Modus levert 65 kW i.p.v. de in Nederland gebruikelijke 82 kW. De auto is Duitse import waar deze versie te koop was en is (Duitsland kent geen 1.4 16V). Weet iemand of het mogelijk is de motor op originele wijze naar 82 kW te brengen? Welke delen zijn hiervoor nodig?

B.v.d.

Martijn7399

Geplaatst door Martijn7399 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Modus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Megane20 (0), 16 jaar geleden

Het door een dealer (Janssen, Kruisakker 14 Eeneind?) resetten van de motormanagement-computer verhelpt waarschijnlijk de slechte koudloop van de motor. (Kun je meteen vragen of de motor naar 82kW te programmeren is.)

Wat betreft de cruisecontrol: Deze wordt gedeactiveerd bij het bedienen van koppeling of rem (de snelheidsbegrezer kijkt hier niet naar). De schakelaars zitten bij de pedalen. Als de remlichten blijven branden weet je dat het de schakelaar van het rempedaal is.

Megane20 (0), 16 jaar geleden

Ha die Martijn
Hoe is het met je Modus?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Modus of stel zelf een nieuwe vraag.