Renault Scenic: motor kachelventilator doet niets meer

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16 16v

hallo kan mij iemand helpen ik heb een scenic 16 van 1996 .en heb een probleem met de kachelventilator .
deze wilde eerst niet altijd aan gaan als je de auto starte.
maar nu doet hij helemaal niets meer .net of hij ergens dood contakt heeft .
zekering ook na gekeken maar het probleem zit volgens mij echt bij de ventilator zelf .
volgens mij zit de unit in het midden van de dashboard bij versnellingpook maar kan er niet goed bij en kan geen ventilator vinden.
de railels hoor je boven wel goed klikken als je hem aan zet maar draait er niks .
heb de pollenfilter schoon gemaakt en de stekker los gehad maar doet niets meer wie heeft er goede info eventueel met foto,s of schema .
hoe je goed bij de ventilator kan komen en hoe je dit probleem kan oplossen . is overigens met hand airco.
ik lees het graag en alvast bedankt .

grtn van gijsbert.

g.zijpveld

Geplaatst door g.zijpveld (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Gijsbert naar mijn weten zit de ventilator onder bij het hashboardkast . een paar schroeven los en hij ligt op de vloer. Water is vaak de oorzaak van het defect. Boor een gaatje onderaan bij de nieuwe om dat te voorkomen en maak vaker de ruimte onder de wissers schoon . Vaak is het daar net een GFT bak. Succes.

g.zijpveld (0), 13 jaar geleden

hoi punt.
bedankt voor je berichtje de ventilator heeft echt kuren hij heeft het enn paar dagen helemaal niet meer gadaan en nu vandaag begon hij spontaan weer te draaien . dus het zal wel ergens gewoon een los kontakt zijn .
vandaag ook weer een bui er op gehad en nu liep het ook al bij de speakers eruit . snap het niet helemaal want heb de paravan los gehad en alles was eigelijk brand schoon ook de gaten aan de zij kanten moet eens alles los draaien denk ik en hier en daar eens met een bus kitt langs gaan .
ik ga van de week nog eens op mn kop liggen voor bij de kachl ventilator te komen .
bedankt voor je mee denken grtjes gijsbert .

Heino4267 (110), 13 jaar geleden

Hoi Gijsbert,

- je moet niets afkitten, je moet de afvoeren die onder je paravaanplaat zitten niet alleen schoonmaken, maar ook doorsteken (dun ijzerdraad?)! Heet kan best zijn dat al het vuil nu weg is ("schoon"), maar dat de slangetjes nog steeds verstopt zitten. Het in de paravaanbak binnenkomende water klotst dan nog steeds rond en loopt als het genoeg is, de auto in.

- je zou eens kunnne kijken of de koolborstels van je ventilatormotor versleten zijn. Dat zou je verschijnselen (soms normaal werken, soms helemaal niet werken van de ventilatormotor) helemaal verklaren. Kijk ook de connector op je ventilatormotor na, die willen wel eens uitfikken. (Als je kachelweerstand kapot zou zijn, zou de kachelventilator het altijd nog op de hoogste stand moeten doen...).

g.zijpveld (0), 13 jaar geleden

oke dank je wel ik heb het robleem gevonden er zat water in de kachelhuis en een hoop rommel .
en de koolborstels waren helemaal na de knoppen op dus . heb het vervangen en nu kunnen we weer blazen in de auto hahaha .

nog maals bedankt voor de hulp .
want het leuke is dat het enne type de kachel onder paravan heeft zitten en de mijne dus mooi in het middel van het dashboard bij pook dat geld ook voor de interieur filter bij de enne zit hij aan bestuurd zijde onder de paravan en bij de mijne bij de bijrijders kant onder de het dashboard .
en helemaal het leuke dat staat bij de megane club forum zo ver ik heb kunnen zien nergens zo vermeld die hebben het alleen maar over onder de paravan .
grtjes
gijsbert

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Heb je nog om die gaatjes gedacht ? Die motoren zijn niet te geef. Je kunt dan ook eerder zien of het daar goed of fout gaat. Groeten.

g.zijpveld (0), 13 jaar geleden

ja ik heb alles met een compressor door geblazen ook de slangentjes en er kwam echt nergens vuil uit.
ben er nog met een ijzerdraad in geweest en ook geen vuil. heb de vorige eigenaar gebeld gehad of hij dit probleem ook wel eens had gehad, en hij heeft het ook vaker gehad er zit dus denk ergens toch iets niet goed waar het water langs af kan lopen .
maar waar ja dat zal wel even zoeken worden ben ik bang voor.
kan het niet zijn dat het via de paravan rechtstreeks de lucht inlaat rooster loopt aan de rechterzijden in mijn geval . daar mis ik wel een kap waar normaal volgens mij een soort van gaas of filter achtig iets hoort tezitten .
ik lees het weer graag want ik wel een drogen auto als het dadelijk herfst of winter wordt .

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Gijsbert ik bedoelde gaatjes onder aan de ventilatormotor. Je wilt dit niet nog een keer meemaken. Het onderste lager en koolborstels blijven dan droog.

wiseguy (0), 13 jaar geleden

hallo allemaal,

Volgens mij heb ik hetzelfde probleem met mijn Scenic uit 2001.(ene keer wel aanjager en dan weer niet)
Klopt het dat ik die 4 boutjes onder het dashboardkastje moet losmaken om bij de motor van de aanjager te komen?

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Mario kijken kost niets . Als er nog wat te redden valt heb je geluk .Boor een gaatje onder in het huis kan het water er uit lopen. 4 boutjes losmaken naar ik meen . Succes.

wiseguy (0), 13 jaar geleden

Een beetje laat maar toch: ik heb de motor los gehaald en de koolborsteltjes waren nog goed. Met een heel fijn schuurwol de as schoon gemaakt waar de koolborsteltjes op lopen en hij doet het weer prima.
bedankt voor de tips iedereen!

Mario

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Heb je nog om de waterafvoer gedacht ??? Gewoon een gaatje onderin boren bij het lager. Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.