Renault Laguna: motor laguna valt stil tijdens het rijden

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8-16v

Sinds een week heb ik het volgende probleem , mijn laguna stopt er tijdens het rijden plotseling mee dit is zowel op gas als op benzine .
Als ik even wacht start hij weer en loopt dan gewoon als nieuw , de tijd dat ik moet wachten voor hij weer start word wel langer .
Het probleem doet zich alleen voor als de motor warm is , en gaat zo nu en dan gepaard met een backfire , de motor is niet warmer dan voor het probleem opdook .
Brandstof verbruik is ook niet meer geworden daardoor denk ik niet aan de lambdasonde .

Ik heb het volgende tot nu toe gedaan ,
: stappenmotor schoon gemaakt ( en getest uit het huis en beweegt dan na contact aanzetten zonder te horten of stoten )
: stappenmotors van verdamper schoon gemaakt .
: bdp sensor schoon gemaakt
: relais gecontroleerd ( lijkt ook niks mis mee )
: min kabel van accu los gehad en na minuut weer er op gezet .

Brandstof pomp loopt ook gewoon en ja benzine zit er ook genoeg in .

Ik denk zelf dat de bdp sensor de boosdoener is , maar had graag jullie mening omdat ik er weinig zin in heb om klakkeloos alles te gaan vervangen .

alvast bedankt

john170968

Geplaatst door john170968 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

John,
de storing komt wel overeen met een defecte bdp sensor. wat je kan doen om hem te testen voordat je hem wilt vervangen is bij de betere automaterialenzaak een spuitbusje stikstof halen. en dan op het moment van slecht lopen de sensor eens te bevriezen... als hij kapot is,ook het stekkertje vervangen!
succes!

john170968 (0), 13 jaar geleden

maarten dank je voor je snelle reactie

het bevriezen is geen optie de auto loopt perfect en valt opeens stil zonder eerst slechter te gaan lopen , maar ik ben blij dat ik in ieder geval niet de enige ben die aan de bdp sensor denkt .

Zodra het probleem is opgelost laat ik de uitslag even weten .

gr john

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

je verteld dat je na het afslaan van de motor even moet wachten,voordat hij weer aanslaat. Dit is omdat de sensor dan weer wat is afgekoeld. de sensor geeft meestal problemen als de motor warm is (warme motor=warme sensor). door de sensor met stikstof te bevriezen,koelt de sensor vaak zover af dat hij weer een goede waarde aangeeft...
dus niet tijdens lopen,maar na afslaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.