Renault Scenic: Motor loopt niet lekker,stationair valt uit of onder toeren

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 e

Hallo,

Ik heb een probleem,mijn distributie-riem was vorige week geknapt.Nieuwe riem gemonteerd,hieruit kwam toch naar voren dat een klep krom was.Kop gemonteerd,klep vervangen,tegelijk ook de klepsteelrubbers en nokkenas-keering.Kop laten controleren met vacuum en daarna weer gemonteerd.Alle pakkingen zijn vervangen,nagetrokken op moment zoals voorgeschreven in vraagbaak.Motor gestart en vanaf dat moment loopt de motor niet meer fatsoenlijk,heb compressie gemeten,cilinder 1-2 hebben 12 bar en cilinder 3-4 hebben 11 bar.Cilinder 3 had geen sterke vonk heb bobine en kabel ook vervangen en ook maar de injector van cilinder 3.Nog steeds loopt de motor niet statiornair en als hij dat wel doet dan maar met 500 toeren p/min.Als ik handmatig gas geef dan hoor ik dat ook dan de motor niet zuiver draait.Het enige wat ik niet heb gedaan zijn de kleppen gesteld,ik hoor ze wel tikken maar kan dit nu het probleem zijn.Ben ongeveer aan einde van mijn latijn.Tenzij iemand hopelijk iets weet kan ik hem maken anders vervang ik het blok,want ik weet het echt niet meer.

Voordat ik de kop had gedemonteerd liep de motor wel stationair.

Gordon '75

Geplaatst door Gordon '75 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Bas_petiet (0) PRO, 13 jaar geleden

Kleppen stellen is heel belangerijk bij deze motoren zeker bij het loshalen v.d cilinderkop! staat de distributie 100% op tijd?

Gordon '75 (0), 13 jaar geleden

Ja distriebutie staat perfect.Gaat mooi tegenwoordig aangezien er ook nog strepen op de riem staan,kan dus bijna niet meer fout gaan.
Ik heb de tuimelaar-as los gehad en daarna weer gemonteerd,maar ik ga morgenvroeg de kleppen even stellen,en ik hoop dan echt dat hij daarna normaal loopt.Ik heb van meerdere mensen al gehoord en op meerdere sites al gelezen dat renault zorgen-motoren heeft.mja hij rijdt wel lekker als hij rijdt natuurlijk.

Heino4267 (260), 13 jaar geleden

Dat met die merktekens klopt alléén als het precies de juiste riem is voor die motor ......
Toch voor de zekerheid al eens de distributietiming gecontroleerd?
Je zou niet de eerste zijn met een riem met de merktekens nét op de verkeerde plaats.

Bas_petiet (0) PRO, 13 jaar geleden

Idd 100% zeker weten dat de merktekens overheen stemmen zal dit zeker nog eens controleren, en dit is niet veel werk bij deze motoren. Eerst maar even de kleppen stellen, als het dan nog niet goed is dan weet je wat je moet doen;)

Gordon '75 (0), 13 jaar geleden

En het probleem is opgelost,het waren idd de kleppen,maar het zelf niet verwacht,vaker wel klepspeling meegemaakt maar dat renault er zo gevoelig voor is...........

Maar jullie zijn bedankt voor het meedenk werk,ga zo door!!!!!!!!!!!!!

groeten Gordon.

Bas_petiet (0) PRO, 13 jaar geleden

Zeker als je de kop gedemonteerd hebt is dit heel erg belangerijk. Mooi dat de motor nu goed draait!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.