Renault Grand Scenic: motor loopt onregelmatig vliegwiel vervangen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 88kW

Motor loopt stationair onregelmatig. Vooral als de motor koud is. Wanneer de motor warmer wordt het iets beter. Volgens de garage moet het vliegwiel vervangen worden achter de versnellingsbak. Kan iemand aangeven wat dit inhoud en wat het gemiddeld kost? Of kan ik beter en andere auto kopen?

jaboom

Geplaatst door jaboom (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

abc (0) PRO, 13 jaar geleden

controleer eerst de bovenste motorsteun eens

Erik2804 (0), 13 jaar geleden

Dit is een dubbel massa vlioegwiel. Ter indicatie, enkel materiaal, een complete koppelingset met vliegwiel ca. €1100,- . Het druklager kost ca. € 125,- Dan nog eens een dag sleutelen tegen werplaatstarief. Dan kom je snel uit op zo'n €1800,-

Hoeveel km heeft de auto gereden? Boven de 300k km hebben de verstuivers hun beste tijd ook wel gehad. Als er een of meerdere verstuivers in slechte conditie zijn kan de motor ook onregelmatig lopen. Bij slechte verstuivers kunnen er ook tikkende/metalige bijgeluiden uit de motor komen, een rauw motorgeluid en verminderd vermogen bij met name de hogere toerentallen (vanaf 2500rpm) worden merkbaar. Als er tikkende geluiden hoorbaar zijn moet je er niet lang mee blijven rijden, dit kan ernstige motorschade veroorzaken. Verstuivers demonteren en testen op een CR testbank is niet vreselijk duur (ca. €100), maar voorkomt wel erger (lees erg dure motorschade aan o.a. zuigers)

rico1047 (0) PRO, 13 jaar geleden

Een kapot vliegwiel blijft kapot warm of koud!!
volkswagen heeft hier vaak last van renault niet.
Eerder een bovenste motorsteun of verstuiver inderd

jaboom (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de oplossingen. Hebben in middels de rechter motorsteun vervangen en nu trilt die niet meer stationair. Wat je nu voelt, bij stilstand, wanneer je gas geeft dat is dat de auto wat begint te trillen. Ik heb geen ervaring met Renault motors misschien is dit normaal. Het voelt niet normaal. Ook als je rijdt en gad geeft hoor je en voel je een roffel/trilling. Kan dit dan het vliegwiel zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.