Renault Clio: Motor loopt op 3 poten

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: E7J-780/ 1.4 8V

Goedenavond,
Motor liep gisteren op 3 poten, bougies vervangen en hij liep weeer als een zonnetje. Wat mij wel opviel dat bij het gasgeven hij licht begon te knallen in de uitlaat. Vandaag de hele dag er mee gereden, plotseling begon hij weer het zelfde euvel te krijgen, op 3 poten. Ik denk dat er 1 van de 2 bobines is overleden. Wie kan mij helpen. Alvast bedankt.
Met vriendelijke groet

Jelle60

Geplaatst door Jelle60 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Ramjod (0) PRO, 12 jaar geleden

Met lopende motor de kabel lostrkken op de bougie en kijken of er vonk is.
(Gebruik wel een geisoleerde tang) hoog spanning.

Jelle60 (0), 12 jaar geleden

Hallo RamJod,
Inderdaad, de bobine die voor de vonk zorgt voor de 1 en 4e cilinder (zwarte aansluiting) doet niets. Terwijl de andere bobine wel vonkt. Dus bobine defect. Bedankt voor de tip.

440cvt (0), 12 jaar geleden

Bobines op de klepdeksel gaan defekt door de hitte van de motor, ik heb de bobines op een andere plek gemonteerd bij mijn scenic en rij al meer dan een jaar rond zonder problemen met de bobines.
Normaal gaat er altijd wel een defekt,vooral in een warme zomer.

Jelle60 (0), 10 jaar geleden

Bobine vervangen, loopt weer als vanouds.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.