Renault renault megane dti: motor maakt na olie verversen tikkende geluiden

Bouwjaar: 2001

hallo,

mijn (universele garage) heeft een paar dagen terug mijn renault megane een kleine onderhoudsbeurt gegeven en meteen valt me op dat wanneer de motor nog koud is geruisloos draait en wanneer de motor op temperatuur is hoor ik al vanaf 2000 toeren en hoger een irriterend tikkend geluid.
ik heb de auto niet zo lang maar ik weet 100 % zeker dat dit voor de olie verversing niet het geval was.
ik heb al twee gebeld naar mijn garage en hun beweren dat het normaal is dat een direct ingespoten turbo diesel iets meer herrie maakt dan de oude type dieselmotor van mijn vorige megane.
het tikken klinkt als klep speling of het komt bij de brandstofpomp vandaan.
volgens de garage kun je de kleppen niet verstellen, de motor heeft hydraulische zelfstellende kleppen.

wie weet wat het kan zijn en wat ik kan doen ?

er is volgens de garage goede kwaliteit 10W40 motorolie in gegaan.

mail me voor vragen en/of oplossingen.

versace1

Geplaatst door versace1 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Maritieme (0), 19 jaar geleden

Zat er voor 't verversen ook 10w40 in?
Misschien is 1 van die hydr klepstoters lek en wordt 't erger naarmate de olie warmer en dus dunner wordt.

versace1 (0), 19 jaar geleden

ik zou echt niet weten wat voor olie er voor de verversing in zat,ik weet wel dat de megane vanaf de eerste kilometer netjes bij de renault dealer uit een andere plaats dan mijn woonplaats in onderhoud was. ik heb een komplete uitdraai gekregen en zo te zien kreeg de megane onderhoud volgens het 'long life' systeem. d.w.z. de olie hoeft pas bij elke 30.000 km met elke kleine of grote onderhoudsbeurt vervangen te worden.
ik ga voor alle veiligheid niet veel kilometers maken tot ik aankomende dinsdagochtend naar de echte renaultdealer ga om te informeren wat voor type motorolie er eigenlijk moet en of het tikken wel normaal is.
volgens de informatieboekjes die ik in de megane heb aangetroffen moet er volgens 'long life' : 5w40 in.
bij normaal gebruik is olie als 10w40 ook geschikt.

Sander10757 (0) PRO, 19 jaar geleden

Deze motor heeft geen hydr klepstoters.

versace1 (0), 19 jaar geleden

hallo sander o,

hoe weet je dat het geen hydraulische klepstoters zijn ?
dus de garage heeft gewoon geen of onvoldoende ervaring in mijn auto ?
ik zal meteen a.s. dinsdagochtend kontakt met ze opnemen om te vragen wat voor merk en type (viscositeit) motorolie ze er in gedaan hebben en dan bij de renault dealer informeren wat voor type (viscositeit) olie hun altijd gebruiken.
mocht iemand iets meer weten dan hoor ik dat graag !!!

erwin2915 (0) PRO, 19 jaar geleden

bij renault gebruiken ze 10w40 olie en voor diesel heb je eigelijk speciale olie maar gewone olie kan ook hoor.en de kleppen zijn NIET hydraulisch zijn bussen is een rot werk om te stellen en ben je wel even mee bezig.zou gewoon andere olie gebruiken.succes

Sander10757 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik zeg niet dat jouw garage geen of onvoldoende ervaring met je auto heeft.Misschien zaten ze er eventjes naast.Maar ik zou de auto voor het eventueel kleppen stellen wel naar de Renault dealer brengen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.