Renault Megane Coupe: Motor pakt niet aan, benzine pomp loopt niet

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 8 klepper

Hallo mensen,

Ik heb een probleem wat al weken aan me knaagt. Zal het verhaal even van begin tot eind vertellen.

Reed zo'n 3 weken terug over de auto weg oprit op, valt de motor uit. Tikkend geluid uit de paaarse relais, en nooit weer aanpakken. Dacht eerst dat relais kapot was, gewisseld met andere nog steeds nix. Elektrische storings lampie aan, en geen bezine pomp of vonk meer te bekennen. Heb auto naar garage gebracht en daar zeiden ze dat het aan de zekeringkast lag. Zekeringskast met zelfde type over gezet, van blokering gehaald met die andere sleutel en nog steeds brand gele lampie en loopt de bezine pomp niet.

Heb de computer over gezet in die andere auto, en die draait daar perfect op. Zekeringskast in die andere megane gezet, elektrische storing geeft ie aan :(

Heb groot gedeelte van kabelboom al langs gelopen en nu blijkt dat ik sluiting heb gehad bij mijn achter ruitenwisser, draad gesmolten. Maar ik heb er geen zekering uit liggen.

Zou het heel erg op prijs stellen als iemand mij hierbij kon helpen, want ik heb toch echt al wat nachten slechte slaap aan over gehouden. Alvast bedankt voor de reacties.

patrick_b

Geplaatst door patrick_b (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

heb je ook de motor computer overgezet bij het testen van de andere zekeringen kast?

patrick_b (0), 17 jaar geleden

ja, heb bij het overzetten ook de computer en de zekeringkast over gezet. Kreeg wel een elektrische storing van mijn zekeringkast in de andere megane. Deze zekeringkast had wel precies zelfde typenummer.

Heb zelf een vermoeden dat ik ergens een massa mis, want als ik massa maak op de benzinepomp relais dan ging het elektrische storingslampie ook uit, maar hij liep dan nog niet.

Moet er bij zeggen dat niet de paarse relais tikte maar de bruine, die van de benzinepomp. Hopelijk kan iemand mij verder helpen, want ik kom er echt niet uit.

patrick_b (0), 17 jaar geleden

Hebben ondekt dat we vooraan het motorblok een massa kwijtwaren, brandstofpomp werkt weer maar ik zit nog steeds zonder ontsteking (vonk) en een elektrische storingslampje.

Mischien dat iemand heermee ervaring heeft, we hebben weer zekeringkast overgezet alsmede ecu. maar nog steeds een geel kl*te lampje dat blijft branden..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.