Renault Clio: motor probleem?

Bouwjaar: 2000

Goedendag mensen,

Een half jaar geleden hebben we een clio uit 2000 gekocht,
met een proefrit was alles ok, maar sinds 5 maand hebben wij het probleem ( 9 van de 10x )tot de motor inhoud/stoterd als hij koud is. Hij is al een paar keer bij het autobedrijf en bij de dealer geweest maar zij vinden niks,ook niet in de computer van de auto. ik heb nog 2 weken garantie en ik weet niet wat ik meer moet doen aan dit probleem. de vorig eigenaar had dit probleem ook volgens de renault dealer.

graag zie ik jullie advies!

alfa-freak

Geplaatst door alfa-freak (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat voor motor?

alfa-freak (0), 19 jaar geleden

het is een clio 1.4 16v MTV uitvoering

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Je moet een software-update laten uitvoeren (uiteraard door de dealer) en eventueel 4 nieuwe bougies.

Martijn7401 (0), 19 jaar geleden

Hebben hetzelfde probleem met clio 1.4 8V MTV aug. 2000. Gaat hiervoor a.s. zaterdag naar de dealer. Hebben deze auto net gekocht. Ik hou je nog wel even op de hoogte.

alfa-freak (0), 19 jaar geleden

nieuwe bougies hebben ze al geprobeert bij ons, maar dit heeft niets geholpen

Martijn7401 (0), 19 jaar geleden

Hebben de temperatuur-sensor vervangen sindsdien geen last meer.

michel318 (0), 19 jaar geleden

welke temp sensor? ik heb ook een mtv 8v 1.4 motor en deze motor houd met optrekken soms even in en pakt dan weer op. soms wel soms niet. meestal als hij koud is en als de motor warm is als je van de snelweg af ben gekomen en optrekt na het 1e stoplicht. bougies zijn al vervangen en met uitlezen ook geen problemen gevonden. dus ik ben el benieuwd naar welk temp sensor.
lijkt mij niet de temp sensor van de koelvloeistof toch?

alfa-freak (0), 19 jaar geleden

Ik heb het er overgehad met m'n dealer, en die zegt tot er een andere soort temp.sensor in een 8v zit. Maar ondertussen hebben het probleem nog steeds niet gevonden :(

andere tips zijn altijd welkom!!

michel318 (0), 19 jaar geleden

hallo "van streek"
Ik heb hetzelfde probleem als jij. ik rij hier al 2 jaar (45000km) mee rond en het is niet erger geworden ofzo. het is er wel langzaam ingekomen maar niet erger geworden. ik heb me dr inmiddels bij neergelegd en doe dr niks meer aan want met die garages van tegenwoordig (niet allemaal natuurlijk) komen ze dr slechter uit dan dat ze dr in zijn gegaan. mijn clio heeft nog nooit een grote of kleine beurt gehad in zn 80000 km nu. Gewoon zelf de slijtagedelen vervangen (bougies, olie, luchtfilter/oliefilter, banden) en alles onder de kap in de gaten houden (lekkages) en bandenspanning 1x per 2 weken controleren en af en toe ff lekker doortrekken met dat ding. Ik heb nooit problemen gehad met heel die clio niet en een auto kan makkelijk 100000 km rijden zonder garagebezoeken mits je dus zelf de slijtagedelen vervangt. Alleen de distributie komt er bijna aan en dat doe ik liever niet zelf.

Martijn7401 (0), 19 jaar geleden

De auto had nog meer problemen en is in overleg met de dealer teruggenomen. Ik ben er dus niet achter gekomen om welke temp. sensor het zou gaan en of het probleem definitief was verholpen. Sorry voor mijn late reaktie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.