Renault Espace: Motor renault espace vervangen door motor renault scenic

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: f4r 790

Ik heb een espace met een kapotte motor nu wil ik hem vervangen, echter een motor van een renault espace kopen is nogal lastig gebleken( ik ben nu al 4 maanden op zoek naar een goede motor). Ik kan echter wel heel makkelijk aan een motor van een megane scenic komen, is het mogelijk om deze motor in mijn renault espace te zetten. dus motorcode f4r 790 vervangen voor f4r 770.

Jacques Goedman

Geplaatst door Jacques Goedman (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Jacques Goedman (0), 12 jaar geleden

Of anders vervangen door een blok met turbo.

Heino4267 (225), 12 jaar geleden

Ik weet niet hoe goed je Duits is, maar dit onderwerp (welke motor past in welke auto en wat je daarvoor allemaal moet doen) wordt behandeld op het Duitse forum www.laguna2.de, bij het onderwerp "Tuning" (wel even ervoor gaan zitten, het is heel wat zoek/leeswerk).
Je moet namelijk in vele gevallen naast de motor óók de inspuitcomputer, soms het instrumentenpaneel, delen van draadbomen enz enz. moet overzetten.
Ik denk dat als je daar zoekt op "f4r 790", je het antwoord zult vinden.

Mausx (0), 12 jaar geleden

Als je alleen het draaiend gedeelte gebruikt plus cilinderkop. dus verder alles overbouwen. dan gaat het wel passen.

maar dan moet je echt alles over zetten. spruitstukken, motorsteunen, vliegwiel, tot aan de carterpan aan toe. daarbij ook goed opletten dat de lagerschalen het zelfde zijn.

alle zenders, dus zeg maar alles wat er aan hangt moet je overbouwen..

Jacques Goedman (0), 12 jaar geleden

Auto is inmiddels naar de sloop. Bij het ombouwen bleek het tweemassa vliegwiel ook ongeveer 10x de toegestane tolerantie te hebben. Kosten ongeveer 2000 euro extra.

sophos (0), 12 jaar geleden

Sloop had niet gehoeven. zoals gezegd; f4r 2.0 zit ook in een Laguna. Hier in de UK praat je over £600 voor een redelijke motor. Met ophalen blijf je nog ver onder de 1000 euro.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.