Renault Laguna: Motor slaat af bij stationair

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2DCI

Ik heb de laatste tijd het volgende probleem met een Laguna 2.2 dci, bj 2002 110kw/150pk (2 ton km op teller):

Af en toe slaat de motor af als ik voor het stoplicht sta of stil sta in de file. Dit gebeurt alleen als de motor al opgewarmd is. Koude start geen probleem en steeds opnieuw starten is ook geen probleem. Op de snelweg is er ook geen enkel probleem; Ik dacht eerst dat afslaan alleen gebeurde als de airco (ECC) aanstaat, maar nu slaat ie ook af als ik de climate-control uitzet. Verder merk ik, als ik rij, geen verlies van motorvermogen, geen rook of rare geluiden... Bij stationair lopen trilt ie wel een beetje, maar dat is altijd zo geweest en heb nooit eerder problemen gehad. Ook heeft deze diesel net een grote beurt gehad; alle filters zijn vervangen en tank meestal Shell V-power diesel.
Om ervoor te zorgen dat ie niet afslaat als ik stil sta, druk ik steeds heel lichtjes op het gaspedaal. Dat helpt wel iets....

Bij de renaultgarage heb ik de volgende foutcodes uit laten lezen:

DF056 BEDRADING OPN EL. LUCHTOPBRENGST CO.0
DF002 BEDR. OPN.EL. LUCHTTEMPERATUUR ICO.11
DF195 COHERENTIE OPNAME ELEMENT NOKKENAS/TOERENTAL 3.DEF
DF042 CIRCUIT INJECTOR CILINDER 3 1.DEF
(waarschijnlijk is de laatste een oude melding)

Kent iemand dit probleem?

initiale

Geplaatst door initiale (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kawaZ750 (0) PRO, 17 jaar geleden

De BDP sensor met zijn stekker en klem moet vervangen worden, dit is de oplossing voor jouw probleem.
deze zit achterop de motor, aan de onderzijde.
De DF056 DF002 komen waarschijnlijk doordat ooit de stekker van de luchtmassameter er een keer af is geweest. Als dat niet zo is, controleer dan goed deze stekker, het komt soms voor dat de borging niet goed meer werkt.

initiale (0), 17 jaar geleden

bedankt voor je reactie!

Heb je enig idee wat zoiets kost?

ejnn (0), 17 jaar geleden

Als dit het probleem is met de BDP sensor, kost het zelf pakweg meende 30 euro. Breng je hem naar de garage ben je gauw 80 euro kwijt

initiale (0), 17 jaar geleden

Hij loopt weer als een zonnetje! Bedankt!

Ik was ongeveer 100 euro ex btw kwijt, de sensor en stekker was inderdaad 30 exbtw. Zonder deze tips was ik misschien nog wel een uurtje arbeidsloon meer kwijt.

groet,
een happy laguna rijder.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.