Renault Laguna: Achter ruitensproeier sproeit op de voorraam ??????

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dCi

Bij het bedienen van de sproeierinstallatie op de achterraam van mijn Laguna Grand tour, sproeien de voorraamsproeiers en komt er geen water uit de achterraam sproeier (geen enkele druppel). Heb de leiding van sproeier op de achterraam los gehad en proberen door te blazen echter is totaal geblokkeerd of verstopt. De sproeier installatie op de voorraam en xenon koplampen werkt echter normaal. Ik heb begrepen dat de voor en achterraam op hetzelfde pompje zitten en voorzien is van een klepje. Is deze pomp of klep defect? of moet ik het zoeken in een verstopping van de leiding? Het laatste lijkt mij onwaarschijnlijk omdat er echt geen drup op de achterraam komt !!!

Alvast bedankt voor het meedenken !!!!!!!!

Gertjan3699

Geplaatst door Gertjan3699 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Als je bedoelt dat je achter sproeit en het komt er voor uit dan is je pompje stuk.

Tjibbe (0), 17 jaar geleden

Gertjan, Ik heb net de voorbumper er weer op zitten van m'n Grand tour en ben weer Happy;Heb eerst slangetje doorgeblazen van achter naar voren maar had geen resultaat. Dan de bumper er maar af (voor het pompje), dit lijkt veel werk maar valt reuze mee. Daarnaa het slangetje van de achtersproeier doorgeblazen met perslucht. (dan blaas je niet meer tegen het pompje aan) Dan merk je hoe groot de weerstand in deze leiding is. Langzaam werd die minder. Vervolgens weer aangesloten en pompen maar, en voila ze doen het beide weer.
Succes.

Gertjan3699 (0), 17 jaar geleden

@Sjaak, inderdaad dat is wat gebeurd. Heb het slangetje van de achterraamsproeier losgehad op het pompje en ook nu blijft hij op de voorraam sproeien als ik de achterraamsproeier bedien. Oftewel het lijkt er op dat er iets stuk is in het pompje.

Wat mij wel verbaast is de enorme weerstand van het slangetje vanaf het pomje naar de achterraam???

Hoe demonteer ik de voorbumper? heb aan de zijkant wel een boutje losgedraaid hierdoor kon ik gedeeltelijk bij het pompje, maar als ik hem moet vervangen dan zal de voorbumper eraf moeten

Bedankt voor jullie reactie
Gertjan

Treb (0), 17 jaar geleden

Moi,
In de pomp van de ruitenwissersproeier zit een soort zuigertje dat heen en weer gaat afhankelijk van de draairichting van de motor (voor of achter sproeien). Deze kan vast zitten, of, wat ik eens heb meegemaakt, te veel zijn uitgezet, zodat hij niet meer heen en weer kan. Pompje even uitelkaar halen, gangbaar maken en/of bijsnijden(=inkorten).
Groet,
Bert.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.