Renault Scenic: Motor slaat af tijdens achteruit rijden

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo iedereen!

Ik zit met een klein probleempje: Bij mijn Scenic uit '99 op g3, komt het zo af en toe voor dat de motor afslaat bij het laten opkomen van de achteruitversnelling.
Dit doet ie zeker niet altijd, en het maakt geen verschil of de auto op dat moment op gas of op benzine rijdt. Ook het feit of de motor koud of juist warm is maakt niets uit.

Zodra je de koppeling laat op komen, dan valt bij het aangrijpingspunt het toerental bijna naar beneden. Een flinke dot gas en de koppeling weer intrappen helpen dan wel. Doe je dat niet dan hoor je een soort 'klik' en is de motor afgeslagen.
Recentelijk is de koppakking en bijbehorende zaken vervangen. Ook de bobine is vervangen door een nieuwe. De auto loopt normaal en rustig stationair en alle cilinders doen netjes mee, ook bij achteruit rijden.

Ik heb al geprobeerd de bougiekabels wat in te spuiten met wd-40, maar dat heeft vrij weinig uitgemaakt.
Weten jullie in welke richting ik de mensen van de garage moet laten kijken? Want die zegt het op dit moment vrij weinig!

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Gert Jaap

Geplaatst door Gert Jaap (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

abc (0) PRO, 14 jaar geleden

slang map sensor controleren

Gert Jaap (0), 14 jaar geleden

Hey ABC!
Dank voor je reactie. Ik heb die sensor nagekeken, de slang ziet er goed uit (kan in elk geval geen scheuren of iets ontdekken en zit ook netjes aangesloten.
Heb er wel wat aan lopen rammelen en de stekker wat aangedrukt en wat schoongemaakt. Het stationair toerental is in elk geval wat hoger geworden. En het lijkt er op dat hij bij het achteruit rijden, het toerental niet ineens meer naar beneden vliegt. De auto probeert het nog wel, maar het is beter te controleren en je voelt nu aankomen wanneer die wil gaan afslaan. ;) Dus ik probeer het eerst zo een tijdje, of er moeten nog andere tips en ideetjes zijn....?

Auto rijdt verder in alle versnellingen normaal, zowel op gas als benzine. Bougie kabels en bougies zelf zien er goed en schoon uit.
Alvast weer mijn dank!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.