Renault Scenic: Startblokkering

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Sinds gisteravond reageert mijn Scenic niet meer op de afstandsbediening. Deur met sleutel opengemaakt, maar startblokkering staat erop. Na een paar keer proberen reageerde alles wel weer en kon ik ook weer rijden. Vanochtend echter weer hetzelfde probleem. Batterijen in sleutel gecheckt, die zijn goed. Op een forum iets gelezen dat je IR signaal kunt controleren met de camera van een GSM. Dit hebben we gedaan en dat reageerde niet goed. Sleutel weer opengemaakt, printplaatje lag los, is nu dus gesoldeerd en IR signaal is nu dus wel goed. Hoopvol naar de auto, maar helaas. CPV werkt niet. Auto in startblokkering.
Dealer gebeld en noodcode gekregen. Daarop kan ik de auto wel starten, maar als je weer thuis bent begint het hele verhaal weer van voren af aan.
Wat kan er stuk zijn? Is evt. die startblokkering er helemaal uit te halen? De auto is bijna 12 jaar oud en hele dure reparaties niet meer waard.
Kan het zo zijn dat er opnieuw een code ingelezen moet worden bij de dealer en dat de electronica gewoon van slag is?
Wie helpt?

Loning

Geplaatst door Loning (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Heino4267 (230), 14 jaar geleden

De startblokkering kan niet worden uitgeschakeld bij de dealer.
Als het goed is hoor je een tweede sleutel te hebben, die je tijdelijk kan gebruiken.
Als je die niet hebt, is dat vragen om moeilijkheden (bv. deze die je nu hebt).
Zoniet, dan moet je naar de dealer en hem laten kijken of je huidige sleutel nog goed is en of die opnieuw kan worden ingelezen.
Zoniet: Nieuwe sleutel bestellen en laten aanmelden op de auto. Reken op ongeveer 165 Euro als ik het goed heb (nieuwe sleutel + inlezen).

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb jij een rode led in je dash of iets dergelijks waar je aan kunt zien of de blokkering is ingeschakeld?
Beste manier is uitlezen, immo en motorcomputer laten uitlezen.
Denk dat je dan gauw ziet waar het probleem zit.
Heb je geen reserve sleutel?
Oiram

Heino4267 (230), 14 jaar geleden

Loning reageert niet meer, is waarschijnlijk allemaal teveel moeite voor hem of gewoon desinteresse?.

willyvan (5) PRO, 14 jaar geleden

nood code opvragen en die kan je invoeren en dan kan je hem starten

Loning (0), 14 jaar geleden

Beste mensen,
Dank voor de reacties. We hebben van alles geprobeerd, maar helaas, de startblokkering zit er nog steeds op. Van het weekend via de dealer de noodcode gekregen, zodat ik de auto in ieder geval kon gebruiken. Vanmiddag de auto bij de garage afgeleverd, dus morgen hoop ik meer te weten. Ik krijg een telefoontje als ze wat weten. Hele huis afgezocht naar de reservesleutel, helaas niet te vinden. Nu hoop ik maar dat het met uitlezen weer opgelost is. Wordt vervolgd:)

Loning (0), 14 jaar geleden

Alles weer opgelost. In de sleutel was kennelijk nog wat los, want ze hebben wat gesoldeerd. Sleutel dus gerepareerd, en weer ingelezen, alles werkt weer!
Mogelijk is dat losse plaatje in de sleutel dan toch de boosdoener geweest? Kosten van het totaal: €12,61.

Heino4267 (230), 14 jaar geleden

Daar kom je goed mee weg!
(En toch maar eens goed zoeken naar de reservesleutel........)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.