Renault Scenic: motor slaat niet aan

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hey,

Ik heb een renault scenic staan die een accidentje bestuurderszijde voor had. Hiervan waren de Gordelspanners van aangetrokken. De auto reed en startte toen nog perfect toen heb ik Gordelspanners vervangen. Toen kon ik airbag fout niet wissen ook batterij een dag afgekoppeld (sindsdien niet meer gestart) ,daarna heb ik de module ook vervangen en toen liep het mis denk ik. met de nieuwe module ging het lichtje serv en airbag uit, daarna begon het van de airbag lichtjes te branden toen dacht ik, ik start gewoon even maar dan slaagt motor niet aan starter gaat rond. Dan oude module aangekoppeld alle lichtjes uit buiten de normale maar nog altijd niet starten. chrashsensor gedrukt weer niks computer vind rekeneenheid niet meer.

ik denk dat die crashsensor er iets mee heeft te maken, heeft deze een aparte zekering zo ja waar? De zekeringen links onder het stuur zijn ok morgen voor zekerheid Door meten maar ik denk dat er nog meer zekeringen zijn.

Iemand ideeën?

Alvast bedankt!

tomthee

Geplaatst door tomthee (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ronny530 (0), 9 jaar geleden

Wordt de startonderbreker wel vrijgegeven, is te zien aan het knipperende rode lampje. Sommige UCH's kunnen niet tegen een langdurige spanning wegval en raken defect.

tomthee (0), 9 jaar geleden

[quote=ronny530]Wordt de startonderbreker wel vrijgegeven, is te zien aan het knipperende rode lampje. Sommige UCH's kunnen niet tegen een langdurige spanning wegval en raken defect.[/quote]
Ik heb de zekeringen doorgemeten en deze was kapot van 7,5


Nu start hij wel, als ik die andere airbagmodule aansluit springt de zekering

Nu is de vraag zit er een verschil in jaar op die modules? De mijne is van ’99 en die andere van ’01 als ik ze open doe ziet de chip er anders uit, bij de mijne zijn er meer weerstanden.

of kan die oude (geactiveerde) module toch gereset worden op 1 of andere manier?

ronny530 (0), 9 jaar geleden

Als de auto nu wel weer start zou ik me om de module geen zorgen maken. Als bij het aansluiten van de airbagmodule de zekering eruit klapt kun je gevoeglijk aannemen dat de sluiting in die airbagmodule zit. Een niet werkende airbag is voor een eventuele APK geen afkeur maar wordt wel als aandachtspunt aangemerkt. Het zou maar zo kunnen zijn dat de airbag tijdens het accidentje wel is geactiveerd maar toen niet is ontploft.

tomthee (0), 9 jaar geleden

Ja, maar ik zit met 2 verschillende modules dus ik denk dat deze gewoon dezelfde moet zijn als de originele maar dan niet geactiveerd (vanwege de Gordelspanners is die originele geactiveerd )

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.