Renault 19: motor valt stil als warm is 1.8 16v

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

hallo

ik heb het volgende probleem ,als ik de auto start met koude motor slaat hij meteen aan en loopt dan ook prima en als een trein maar zodra de temperatuur op de meter ongeveer op een kwart staat valt de motor gewoon stil en krijg hem dan ook niet meer gestart startmotor gaat gewoon prima rond maar heb dan geen vonk .motor prutteld ook niet of zo valt gewoon ineens uit .wie kan mij hier mee helpen ?

silver16v

Geplaatst door silver16v (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 19? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Een renault die geen vonk heeft..... Bdp sensor op de versnellingsbak ter hoogte van het vliegwiel. Als je een ohm meter bij de hand hebt? Laat de motor warm lopen en meet als de motor zelf stopt de weerstand. Onderbreking is fout. Als je een vervanger krijgt soldeer niet kleur op kleur maar maak eerst een probeer verbinding, Waar hij mooi op loopt zo soldeer je hem vast. Goed isoleren en vastleggen tegen breuk door trilling. Succes.

silver16v (0), 13 jaar geleden

thanks voor de tip had zelf ook al zo een vermoeden ga morgen ff een nieuwe bestellen en ff proberen of dat helpt kan het zijn dat de weerstand van de bdp sensor rond de 700 ohm moet zijn ?


gr philip

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Maak hem warm met een fohn (geen verfstripper ) en meet of hij onderbreekt.

silver16v (0), 13 jaar geleden

nieuwe sensor geprobeerd geen effect computer ff losgelegd daarna draaide hij weer tot ie warm werd daarna viel hij weer uit en je raad het al start nu weer niet meer zat eerst te denken aan de relais die in die bak aan bestuurderskant naast lucht filter had vorige keer toen ik daar mee bewoog dat ie stil viel maar wat ik nu ook probeer met bewegen krijg hem er niet mee gestart bedrading daar compleet uitgepluist niks te zien ff relais open gehaald ook niks aan te zien starte ook niet toen ik relais zelf bekrachtigde vreemde storing grrrrrrrrrrr


gr philip

silver16v (0), 13 jaar geleden

dus auto nu maar weer eens van onder stof gehaald , probleem bestaat dus nog steeds .
contact aan de brandstofpomp zet systeem op druk en stopt starten en motor loopt meteen.
tot temperatuurmeter op presies een kwart staat dan slaat koelvin aan? wat al vreemd is dan na ongeveer 1 min gaat koelvin uit en meteen de motor ook auto start dan ook niet meer en heeft ook geen vonk ?
iemand nog ideen ik weet het niet meer heb al zoveel geprobeerd en doorgemeten .

gr philip

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Maak op belangrijke punten een controle lampjes om te zien wat er het eerst uitvalt. Ontsteking, benzinepomp, ECU en controleer massa punten. Gooi die ventilator los maar houd wel de temp. in de gaten. Zet er anders een handschakelaar tussen . Succes.

silver16v (0), 13 jaar geleden

das daarom een strak idee had ik nog niet aan gedacht lampjes der aan maken ga ik meteen proberen.heb wel de ventilator als los gehad nadat ie stil viel dat had geen effect persoonlijk denk ik dat de ecu er mee stop op 1 of andere dwaze manier heb nog wel een fase 2 19 16v staat msg kan ik die ecu ff er uit halen volgens mij moet dat kunnen motoren zijn het zelfde gebleven dacht ik zo ?
bedankt weer voor de snelle reactie

gr philip

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Waar zit die ECU bij een 19 je kunt deze open maken en zien of er water in zit. Succes.

silver16v (0), 13 jaar geleden

ecu zit rechts voor tegen binnenscherm heb ik al helemaal uit elkaar gehad print goed bekeken ziet er als nieuw uit en droog .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 19 of stel zelf een nieuwe vraag.