Renault 19: Snelheidsmeterkabel vervangen?

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

Hallo,

Onze snelheidsmeter valt af en toe naar de nul toe. Moet ik stoppen en weer optrekken doet hij weer even mee. Soms gaat het een kwartier goed, maar meestal eerder. Volgens de garage kan het aan de kabel liggen, maar ook aan de meter zelf. De kabel is te vervangen (ong. E70,00 met werkloon), maar ze kunnen niet garanderen dat dan het probleem opgelost is. Nu hoop ik dat zo'n kabel zelf vervangen (goedkoper) niet moeilijk is... Wie kan mij op weg helpen om deze kabel te vervangen. Waar zit deze, heb ik special gereedschap nodig... Of is het beter om dit gewoon door de garage te laten doen?

Met vriendelijke groet, Jurjen

Jukeboxhero

Geplaatst door Jukeboxhero (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 19? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

AndreV (0), 13 jaar geleden

Naar mijn idee: Als de snelheidsmeter het af en toe wel / niet doet ligt dat aan de meter zelf.
De kabel vormt alleen de mechanische verbinding vanaf wiel/versn.bak naar de meter en is een metalen kabel die in een buitenkabel ronddraait. Die is of heel of kapot en nooit "een beetje" .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 19 of stel zelf een nieuwe vraag.