Renault Trafic: Motor wil bij eerste start niet aanslaan

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dCi

Een renault trafic die na langere tijd stilstaan ('s morgens) niet wil aanslaan. We weten dat de electrische opvoerpomp soms niet wordt aangestuurd, en als dat zo is slaat de motor niet aan. Als we de pomp zelf aansturen op het moment dat het relais dit niet doet star alsnog de motor niet.

Het lijkt er dus op dat de ECU ergens geen goede voeding/massa krijgt. Of de ECU stuurt o.a. het brandstofpomp relais niet aan. Onze plaatselijke dealer heeft nog geen ervaring met computers die stuk gaan. Iemand anders misschien wel?
Er staat overigens ook een storing in m.b.t. volumeregeling(brandstof).

Groeten Patrick

trendcars

Geplaatst door trendcars (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Trafic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

sjaak r (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb je niet gewoon een kapotte bdp sensor?

Nic8069 (0) PRO, 16 jaar geleden

bdp sensor zou goed kunnen sjaak. Als ECU geen starttoerental ziet, dan gaat de Ecu de opvoerpomp enz. niet aansturen. Controleer met diagnoseapparaat of scoop als er een signaal is.

trendcars (0) PRO, 16 jaar geleden

Het gekke is dat de opvoerpomp niet aangestuurd wordt bij het op contact zetten. Ik weet dan al van te voren dat de motor niet zal aanslaan. Gisteren hebben we trouwens gemerkt dat toen de motor uiteindelijk wel aansloeg, hij af en toe de neiging had af te slaan (leek op lucht in de leiding?). Zou de bdp sensor er ook voor kunnen zorgen dat de pomp met op contact zetten niet wordt aangestuurd? En dat de motor stationair wil afslaan?
Bedankt voor de reacties.

Groeten Patrick

patrickrene (0), 16 jaar geleden

Controleer (of vervang) het comlete brandstoffilterhuis (zwarte plastic)
Is het filter recent vervangen??
Dit vrij simpel en snel uit te voeren

succes

trendcars (0) PRO, 16 jaar geleden

Twee weken geleden is het motorstuurapparaat vernieuwd. Probleem opgelost, sorry voor de late reactie.

Patrick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.