Renault Espace: motorkoeling

Bouwjaar: 1991

ik heb problemen met de koelwatertemperatuur deze wordt te heet.Motor is gereviseerd (2.1 TD),nieuwe koelvloeistofpomp.Motor heeft nu 2o.oookm gelopen.Heb nu thermostaat vernieuwd,themischeschakelaar vernieuwd. Deze eerst getest in waterkoker,schakelt bij 82 en 92graden.Wanneer ik veel vermogen vraag bij vollast gaat de temperatuur van het koelwater omhoog,de ventilator komt erg laat in (stand 1) stand 2 wordt niet
bereikt waarschijnlijk door afkoeling via rijwind, koelwater wordt veel te heet temperatuur meter komt tegen het rood aan hierdoor raak ik koelvloeistof via de overdrukdop kwijt gevolg te weinig koelvloeistof tewmperatuur nog hoger waarschuwingslampje gaat branden.Bij normaal gebruik heb ik geen last maar met een caravan komt het koelwater samen met mijn partner aardig onder druk.Wie herkent het probleem ?

bert1150

Geplaatst door bert1150 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

geert3496 (0) PRO, 18 jaar geleden

Radiator verstopt.

bert1150 (0) PRO, 18 jaar geleden

Radiateur is ook 20000km oud heb systeem met forte gereinigd niets helpt misschien geeft de temp meter een te hoge waarde ik weet niet welke weerstandswaarden er hiervoor gelden om de meter te testen.Ov erigens heb ik bij nioet harder dan 120kmph
geen probleem misschien is het wel het karakter van de motor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.