Renault Espace: Motorstoring

Bouwjaar: 1997

HELP!! Enkele maanden geleden plaatste ik volgend bericht:
Mijn Espace 2.0 RTE van 6/'97 heeft sinds kort last van 'stotteren'.
Bij het accelereren uit laag toerental slaat de motor over, vooral bij grotere belasting. Daarna als het toerental oploopt en bij meer gas geven is het over.
Het gebeurt eigenlijk niet als je wat feller rijdt dus meer gas geeft en de motor meer doortrekt. Het komt voor in meerdere versnellingen. Motor start en loopt verder goed. Inmiddels zijn de injectors, bobines, bougies en kabels vernieuwd maar nog steeds is het niet verholpen.
Wie weet wat dit kan zijn? Ik moet er a.s. dinsdag meenaar Zuid Frankrijk!
Reakties mogen ook naar: amersfoort.spelbos@hetnet.nl

Koen6350

Geplaatst door Koen6350 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Arie560 (0), 18 jaar geleden

Tank je 95 of 98 octaan?

Koen6350 (0), 18 jaar geleden

Ik tank euro 95

Arie560 (0), 18 jaar geleden

Ik heb ooit iets gelijkaardigs gehad met mijn Lancia. Alhoewel hij volgens de handleiding op 95 moest lopen, was de problemen weg toen ik bij wijze van proef een keer 98 getankt had.
Bij navraag bleek dat de euro 95 soms een beduidend lager toctaangetal heeft, waardoor de motor begon te pingelen. Nadien bij een ander benzinemerk was de fout weg, ook bij 95.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.