Renault Clio: Na start olie lampje en temperatuur lampje knipperen.

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1390 58kw RN U9

Beide lampjes gaan knipperen als motor warm is blijven ze branden tenzij er toeren gemaakt worden na verloop van tijd blijven ze aan lijkt wel of de ventilator niet meer draait en de motor niet gekoeld word zou het kunnen zijn dat er kortsluiting is olie is op peil alleen de fan slaat niet meer aan.
En of de temp meter is stuk of motor fan. kan helaas niets vinden :-S

LukesSpace

Geplaatst door LukesSpace (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

LukesSpace (0), 11 jaar geleden

Zou het kunnen zijn dat er een zekering stuk is? Of zouden de lampjes dan meteen gaan branden? Anders ben ik bang dat me fan stuk is

Heino4267 (225), 11 jaar geleden

Gezien je beschrijving denk ik dat er iets met de bedrading van de koelfan of de temperatuursensor is gebeurd (bv. onderbreking of sluiting tegen massa door het bewegende motorblok).

Wat je eenvoudig zelf kunt proberen:
Als je de draden van de koelfan terug volgt over/langs het motorblok, kom je bij de temperatuursensor uit.

- als daar 1 draad op zit (die van de fan af komt), trek je die van de sensor af en hou je die tegen massa/motorblok aan.
Met lopende motor moet dan de fan voluit gaan draaien. Zo niet: op de draden naar de koelfan gaan meten waarom daar geen + 12 Volt op staat.

- als daar 2 draden op zitten: beide draden er af halen en tegen elkaar aan houden.
Met lopende motor moet dan de fan voluit gaan draaien. Zo niet: op de draden naar de koelfan gaan meten waarom daar geen + 12 Volt op staat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.