Renault Kangoo: Natte vloermat L,komt van stuurkolom

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: KGCOE

Ik heb het plastik al verwijderd aan de ruitenwisserarmen.De zogezegde rubberklepjes voor waterafvoer L en R zitten er niet.Ik zie wel een kalkaanslag in de goot ter hoogte van de kabelbundel die naar de cabine gaat.
Bij heftige regen druppelt het ter hoogte van de stuurkolom.Ik ben al nieuwe schoenen gaan kopen omdat ik natte voeten kreeg.Ps;door het vele dooiwater afgelopen winter heb ik de drijfnatte mat al eens een week voor de kachel gelegd.Nu is het weer prijs

De student

Geplaatst door De student (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

abc (0) PRO, 12 jaar geleden

als ie zo hard lekt moet het makkelijk op te sporen zijn mbv een tuin slang

Heino4267 (225), 12 jaar geleden

Heb je al gecontroleerd of de afvoeren links en rechts voor/onder de parafaan (naar onder door de spatborden) open zijn? Als die verstopt zitten, gaat daar een laag water staan die zich in de praktijk altijd ergens doorheen wumt.

De student (0), 12 jaar geleden

De bak van de verwarmings motor staat krom van het vastschroeven.Deze geeft nochtans geen lek.Er zat in het midden van de goot ook een deels verstopte afvoer met dennennaalden.
Uiteindelijk ben ik op het dak gaan spuiten.Daar was mijn lek dan onderaan de stuurkolom.Antennevoet had ik ook eerst besproeid,niks.
De hoeken van de ruitrubber staan wel een halve cm open.Vroeger bestond zoiets met een ijzeren tuit waardoor men dunne bitumen tussen het rubber kon spuiten.Mss bestaat het nog.

't garagistje (0) PRO, 12 jaar geleden

heb al voorgehad dat er water binnenkwam langs de kabelbundel die linksvoor onder de paravan zit

Heino4267 (225), 12 jaar geleden

[quote=De student]De hoeken van de ruitrubber staan wel een halve cm open.[/quote]
Blijkens jouw tekst zit daar dus de oorzaak.
Je zou bijna denken dat de auto flinke schade heeft gehad....
Is het niet beter om geen kit te gebruiken, maar de voorruit opnieuw te monteren (ik weet niet of hij gelijmd zit...)?

claxon (0), 12 jaar geleden

student =claxon geworden wegens gmailadres.Ik had er maandag tixophalte van Shell tussen gespoten.Na een week is het nog plat en kleeft amper.De bovenste ezelsoren zitten nu plat.Morgen de tuinslang er terug op en kijken.Ps: het sproeidarmpje zat redelijk los in de rubber naar de cabine.Als uiteindelijke test zou ik zeepsop op de ruitrubber smeren en met perslucht zouden er geen blaasjes mogen ontstaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.