Renault Scenic: Niet reageren op het gaspedaal

Bouwjaar: 2004

Een klant van me rijdt een Scenic II 1.6 16V waar een half jaar geleden een gassysteem in gemonteerd is. Hij heeft veelvuldig het probleem dat vrijwel meteen na de start het motorstoringslampje gaat branden en dat de smoorklep niet op het gaspedaal reageert. Dit is een drive by wire systeem. Bij de dealer is al het smoorklephuis vervangen maar zonder resultaat. Heeft een van de geachte collega's dit eerder aan de hand gehad en wat was hierbij de oplossing? Bij voorbaat dank.

hakeemolajuwon

Geplaatst door hakeemolajuwon (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Als het lampje gaat branden dan is er een foutcode. Heb je die ook?

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

Ja, ik niet maar de Renault dealer. Storing in het smoorklephuis is de foutcode. Helaas weet ik niet de exacte code.

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik zou het eerst eens met een software up-date proberen en het is zeer belangrijk dat de aanslagen van het smoorklephuis worden ingeleerd (zal wel niet gebeurd zijn).

Als de auto dat bij elke keer na het starten doet, waarom heeft de dealer de auto dan weer meegegeven?

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

Nou niet iedere keer. De auto is een week door een medewerker van de dealer getest, echter zonder dat de storing optrad. De eigenaar heeft het voor deze maand bijgehouden en komt nu al tot een score van 15X. Je kent die situatie vast ook wel dat wanneer de klant rijdt de storing continu is en als jij er mee rijdt is er niets te bespeuren.

sjaak r (0) PRO, 19 jaar geleden

Klacht ook gehad (alleen niet op gas) is toen een nieuwe Rekeneenheid ingekomen. En daarna nooit weer problemen gehad.

Henri4478 (0) PRO, 19 jaar geleden

Rijdt de klant in de buurt van een zend mast of zoiets? Heb van een probleem gehoord welke alleen voorkwam als klant over een pontje kwam. Vraag dit eens aan de klant, anders is het moeilijk oplossen denk ik.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.