Renault Megane: niet willen starten

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,
Ik heb het volgende probleem met een renault megane coupe 16e van 1998 op lpg die niet wil starten.Ik heb alle sesoren vernieuwd en de computer is vervangen door een gebruikte maar wel met het zelfde nummer.Het lampje van de startonderbreker werkt ook goed.Maar heb geen vonk en krijg geen benzine.Ik heb de bougies er uit gehaalt maar deze waren droog en ze vonken ook niet.Toen heb ik er nieuwe bobine's op gezet met nieuwe kabels maar niets hij wil niet starten.Maar er ligt een grijze draad los die uit de boordcomputer komt weet niet waar deze gezeten heeft volgens mij moet deze van de lpg installatie zijn want hij is er later op gezet.Wie weet wat er aan de hand is.Het bruine relais op de rechterkant klikt niet en als ik het handmatig indruk hoor ik de benzinepomp ook werken.Maar als ik de auto wil starten hoor ik de pomp niet is dit normaal.Wie heeft de oplossing voor mij.

Groeten.

benny221

Geplaatst door benny221 , lid sinds 11 jaar geleden

29 Reacties

abc PRO, 11 jaar geleden

meten is weten.
een andere computer gaat niet werken ivm startblokkering.
meet is op de stekker van de computer of je + een geschakelde plus en massa hebt

benny221, 11 jaar geleden

Bedankt voor je reactie!
Volgens de renault dealer als ik een computer had met hetzelfde nummer moet het werken.
Ik heb ook al gemeten maar ik heb wel stroom.
En als ik hem op contact zet hoor ik de benzinepomp ook niet.

Kun je me verder helpen?????????

abc PRO, 11 jaar geleden

ik zou eerst eens kijken of de startblokkering wordt vrij gegeven mbv een diagnose computer
je kunt ook nog ff de massa kabels op de dynamo steun controleren

benny221, 11 jaar geleden

Betekent dat nu ook dat het wel kan wat betreft de computer.Ik ben alles bij langs gelopen wat betreft de stroom alles werkt de startonderbreker lampje knippert zo gauw ik hem indruk blijft het lampje een paar sec. branden en dan probeer ik te starten maar doet niets.Nu heb ik geen vonk maar er staat wel stroom op de bobine en er komt ook geen benzine zelfs hoor ik de benzinepomp een paar sec. niet.Hopelijk heeft u nog wat aan deze informatie.

abc PRO, 11 jaar geleden

nee een gebruikte comp gaat niet werken ivm de startblokkering.
heb je de crash senor al eens in gedrukt

benny221, 11 jaar geleden

Ja die heb ik ingedruk maar gaat die altijd zo licht.Die zit toch vlakbij het exspantievat.En de computer ben ik dan verplicht om een nieuwe te kopen want die kosten hier met installeren 1000 euro.Of kan het nog op een andere manier,

benny221, 11 jaar geleden

Als ik de zekeringkast en de sleutels erbij krijg die bij deze computer horen en die ook over zet werkt het dan wel en moet ik dan ook weer opnieuw uit laten lezen of heeft dat ook geen zin.Laat z.s.m. nog wat van u horen.

abc PRO, 11 jaar geleden

niet zonder meer vervangen maar eerst zeker weten en dan nog eerst de computer (de originele)op laten sturen naar ac tronics

abc PRO, 11 jaar geleden

als je een complete set hebt die bij elkaar hoort dus computer ,zekeringen kast en sleutels en je hebt het chassinr voor een evt nood code dan kan het werken ,maar dan moet je dus wel zeker weten dat het aan de computer ligt.
en nu ga ik slapen tot morgen

benny221, 11 jaar geleden

de startonderbreker zit die in de zekeringkast.

abc PRO, 11 jaar geleden

zekeringenkast in combinatie met rekeneenheid inspuiting

benny221, 11 jaar geleden

Dat zit allemaal in de zekeringskast?

benny221, 11 jaar geleden

en wat word er bedoeld met een computer ZONDER code die moest 500 euro kosten nieuw.

abc PRO, 11 jaar geleden

zekeringkast regelt alles in het intrieur en communiseerd met de computer(rekeneenheid inspuiting)wbt de startblokkering.
een nieuwe computer is leeg(geen code)startblokkering en kan dus gemonteerd worden en ingeleerd .er moet de comp. vertelt worden welke code er gebruikt wordt voor de start blokkering.
als deze code er 1 maal inzit kan die er niet meer uit en werkt die alleen maar bij die auto waar die ingebouwt is ,vandaar dat een computer van een andere auto niet kan werken.
ac tronics kan deze code verwijderen maar doen dit alleen voor garage's

benny221, 11 jaar geleden

ABC hartelijk dank voor de informatie.En mocht ik in de toekomst nog vragen hebben kan ik die dan aan u stellen.Nogmaals bedankt.U hoor wel hoe het afloopt.

Gr.Ben

fitz, 11 jaar geleden

[quote=abc]als deze code er 1 maal inzit kan die er niet meer uit en werkt die alleen maar bij die auto waar die ingebouwt is ,vandaar dat een computer van een andere auto niet kan werken.[/quote]
Volgens mij niet helemaal waar...
Die code kan er wel degelijk uit met de oude noodcode, maar dan moet je de oude noodcode van de donorauto hebben en dat is meestal wat minder makkelijk..

Ik kom hier op, omdat je een uch ook kunt vervangen zonder de ecu te vervangen. Met de nieuwe uch in de auto de oude noodcode invoeren en voila de oude code in de ecu is gewist. Nu kan de nieuwe code met de nieuwe uch geprogrammeerd worden.
Dit staat in het werkplaatshandboek van renault. (of ik moet het heel erg verkeerd gelezen hebben)

abc PRO, 11 jaar geleden

ja klopt maar dan moet de uch wel leeg zijn(nieuw) en je moet de code's hebben.

fitz, 11 jaar geleden

Dat de uch nieuw moet zijn klinkt logisch... jammer eigenlijk :)
Dat je de codes moet hebben, zei ik volgens mij ook...
Je hebt 3 onderdelen; plip, uch en ecu... als 1 van de 3 uitvalt, kun je de oude 'klonen' met de andere 2 wel werkende onderdelen...
Ik concludeer uit wat jij zegt, dat de code in de ecu onder voorwaarden veranderbaar is, maar in de uch na eenmaal programmeren 100% vastligt.

benny221, 11 jaar geleden

Goedemorgen ik heb een complete set COMPUTER-ZEKERINGKAST-SLEUTELS en een NOODCODE gekocht van het zelfde nummer wat er inzat,ingebouwd en wat denk je NIETS hij doet nog het zelfde hij start NIET geen vonk hoor geen benzinepomp en de bougies zijn droog.Wie kan mij nog meer vertellen waar het waarschijndelijk wel aan kan liggen.WIE KAN MIJN NOG HELPEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

fitz, 11 jaar geleden

Hoe wist je zo zeker dat het aan de computer lag? En heb je zoals abc suggereerde de massakabels goed gecontroleerd? Werkt de lpg installatie wel correct? Probeert hij wel op benzine te starten, maar doet dat niet? Als je de lpg helemaal uitschakelt, wat doet hij dan?
Zo kan ik nog wel 20 vragen bedenken...
Ik hoop dat je er uitkomt...
succes ermee

benny221, 11 jaar geleden

omdat ze in de achterkant van de computer een gat hadden gemaakt,massa oke.lpg oke,krijgt geen bezine,lpg uit doet het nog niet.hij heeft geen vonk.Bobine misschien.Maar als ik hem op contact zet hoor ik de benzinepomp
ook niet.

fitz, 11 jaar geleden

Je zegt dat je de botsnop hebt ingedrukt... maar werkt deze nog naar behoren?
Misschien kun je hier wat in vinden.. http://en.calameo.com/read/00002232085db...

benny221, 11 jaar geleden

Ik heb een computer setje gekocht dat uit een gele renault megane coupe komt van 1997. Maar mijn renault megane coupe komt uit 1998 maar het nummer op de computer is het zelfde als die van mij maar de zekeringkast heeft een ander nummer dan wat er in die van mij zat.Nou is mijn vraag kan dit computer setje in mijn auto of moet ik precies het zelfde nummer hebben zowel van van de computer als zekeringkast.Trouwens het setje uit de gele coupe is goed.Ik heb het setje ingebouwt maar hij doet nog niets.Wie heeft er een antwoord voor mij.

abc PRO, 11 jaar geleden

zomaar dingen gaan verv. werkt niet als je niet weet waar het aan ligt
aan gezien je een goede set hebt die werkt en bij elkaar hoort zul je toch in de aansturing moeten zoeken en dus moeten meten.heb je de massa gemeten
heb je de constante plus gemeten
heb je de gechakelde plus gemeten en op welke pen bezetting heb je dit gemeten?

benny221, 11 jaar geleden

Massa heb ik gemeten,constante plus is gemeten.geschakelde plus heb ik maar weet zo niet op wellke pen die zit.

fitz, 11 jaar geleden

Het kan nog wel eens voorkomen dat de stekker van de ecu compleet gecorrodeerd is, heb je daar naar gekeken? Ik heb die van mij vorig jaar schoon moeten maken.... sommige pinnen waren compleet groen.
En hoe is het met de zekeringen bij de accu? volgens mij zit daar ook de zekering van de injectie e.d. bij...

benny221, 11 jaar geleden

Deze dingen zijn allemaal vernieuwd

benny221, 11 jaar geleden

Hallo allemaal,
Ik heb het gevonden wat er loos was de stekker van de computerkast daar waren 3 stekkertjes die niet goed contact maakten.De stekkers heb ik vernieuwd en hij loopt weer als een zonnetje.Allemaaal bedankt voor het meedenken.

Mvg,Benny

benny221, 8 jaar geleden

bedankt voor de oplossing en het meedenken!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.