Renault Laguna: Noodloop en lampje elektronische storing

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6/16v

Heb sinds een half jaar een Laguna II, vanaf begin problemen met starten bij warme motor. Lampje elektronische storing gaat branden en motor galoppeert. Dit galopperen is volgens de garage de zgn 'noodloop'. Enige oplossing is om auto ongeveer kwartier te laten staan daarna probleem opgelost.

Inmiddels is het gasklephuis vervangen (dit hielp niet) en de gaspedaalsensensor(en) zijn vervangen (hierna twee maanden geen storing). Inmiddels is het probleem weer terug en staat de auto weer bij de garage voor nader onderzoek.

Graag ontvang ik tips die ik de garage kan geven om het probleem op te lossen!

roelgs

Geplaatst door roelgs (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Gebruik eens de zoekfunctie. Dit probleem is al meerdere keren behandeld.

ksie (0) PRO, 17 jaar geleden

Stekkerblok op gasklephuis ook laten vernieuwen.

bumin (0), 17 jaar geleden

Dat "noodloop" probleem heb ik ook, ik word alleen maar gek van.
Soms is het dat het jo-joed tussen 2000 en 3000 rpm en een ander keer is het zo dat de motor "normaal" loopt maar niet over 3000 toeren heen wil.
In de toerentallen eronder heeft het de normale trekkracht maar als het de 3000 toeren bereikt heeft kan je dwars door de bodemplaat heen trappen maar de auto vertikt om harder te gaan rijden. Het is net een eigenwijze EZEL .
Ik vraag me daarom af het niet mogelijk om het hele beveiligingssysteem te omzeilen ?.
Suggesties zijn welkom

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.