Renault Laguna: olie in inlaatspruitstuk

Bouwjaar: 2001

Hallo,

We hebben hier een laguna II 1.6 16v.benzine Deze auto krijgt steeds olie in het inlaatspruitstuk. Er zit een nieuw luchtfilter in. Het oliepeil zakt ook zeer snel.
Tevens heeft deze auto geregeld problemen met aanslaan. De auto heeft op dat moment geen compressie. (klepstoters???) Als je blijft doorstarten begint de auto op 2cilinders en komt de rest daarna.
De auto loopt opzicht super. Geen klachten tijdens rijden en de auto rookt niet.
(we hebben wel meer van deze auto's erbij lopen maar zonder olieverbruik)

Geplaatst door

Jordy5884 (0)
badge

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

LPG? Welke km-stand? De kleppen willen dan weleens inslaan, afhankelijk van rijstijl.

Er zit altijd wel iets olie in het inlaatspruitstuk.

Henk Nobach 0
badge

18 jaar

als hij niet aanslaat omdat de kleppen open blijven staan,meet dan ook eens de olie druk, misschien pompen de klepstoters wel op?

p.k.8330 0
badge

18 jaar

bij een enkele zijn de klepgeleiders niet goed(niet goed gegaan met produktie) waardoor dit kan gebeuren soms verbrandt hierdoor een klep heb dit vaker gezien en meegemaakt bij demontage kop en kleppen en dan klepgeleider monteren is ooit een schrijven van renault geweest

willyvan 15
badge

18 jaar

Achteraf is alles makkelijk. De distributie moet ooit een keer zijn stuk gegaan. De kleppen zijn geraakt maar niet allemaal vervangen. De klepgeleiders zijn versleten. Bovendien hebben we de zuigers er ook even uit gehaald. De zuigerveren zaten ook een beetje vast. Kleppen+geleiders vervangen en zuigerveren vervangen.

Jordy5884 0
badge

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.