Renault Grand Espace: Oliekannetje met stop in het display bij remmen!

Bouwjaar: 2000

Hallo,

Ik heb een vreemd probleem mijn 2.2. dci(9-02) geeft bij het remmen een oliekannetje met (eerst) service en nu met "stop" dit alles vanaf gisteren middag. Ik heb alle nivea's gecontroleerd (stuur-rem en olie peil en deze zijn ok.
Er is geen lekkage bij de remcylinders te zien.. verder zie ik ook nergens iets liggen onder de wagen.
Gisteren verscheen dus als eerste alleen het kannetje met servies in het display, waarna ik meteen de olie vervest heb met oliefilter en bijna 7 liter 10w40 (vreemd overigens dat het dat er maximaal 6.5 l in mocht (staat in het boekje)
Wie heeft dit ook al eens meegemaakt of weet hier raad mee?
Een fles "goed" wijn of een kratje bier voor degene die met de oplossing komt (als dit tenminste toegestaan is bij dit forum)
Ps. Boardcomputer is gereset door de + en de - pool 15 sec tegen elkaar te houden.. meer hielp niets. Kan het een defecte sensor zijn?
Alvast bedankt !

etienne2954

Geplaatst door etienne2954 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 19 jaar geleden

Remblokken versleten?

mvg,
Hans.

etienne2954 (0), 19 jaar geleden

Ha die hans je maakt me bijna blij! Die zijn inderdaad versleten en wilde ik al samen met de schijven gaan vervangen.
Maar het olie kan symbool doet vermoeden dat er iets met de oliedruk ergens niet ok is. Ik ben selfs bij een renaultgarage geweest en hebben naar de nivea's gekeken ales ok waarna ze me een afspraak hebben laten maken... ik vroeg nog het zijn toch niet de remblokken...... nee dat kon niet... maar maandag zal ik het weten als de schijven en blokken er op zitten.. als vast bedankt en als het inderdaad de oplossing is.. dan wijn of bier?

Hans4040 (330) PRO, 19 jaar geleden

Etienne,
Ik hoop dat maandag de oplossing brengt.
Ik vind het leuk om anderen te helpen via problemcar , het werkt eigenlijk verslavend.
Met het bier kan je vast wel iemand blij maken.
Succes verder,

mvg,
Hans.

etienne2954 (0), 19 jaar geleden

Hans.. helaas schijven waren zeker aan vervanging toe..maar er zaten geen contacten op de remblokken dus kan het dat nooit zijn.. en dat blijkt want hij doet hen nu nog. Ik heb maar een nieuw vraag aangemaakt met de vraag over waar de oliedruksensoren ergens zitten ed. Toch bedankt voor je input!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.