Renault Scenic: Onder het rijden afslaan, bij stoppen, terugschakelen etc.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Sinds enige tijd slaat mijn Scenic (juni 1998) steeds onder het rijden af. Starten is geen probleem, maar zodra ik moet remmen of terugschakelen klapt het toerental naar beneden en slaat de auto af. Dit gebeurt zowel op benzine als op LPG. Als de auto eenmaal warm is blijft hij wel lopen en gebeurt het niet meer. Sinds vandaag gebeurt dit echter ook als de motor al warm is. Bovendien gaat het lampje van de temperatuur branden (ook als de motor nog niet eens warm is) maar het metertje blijft ruim onder het midden staan. Motor is dus niet oververhit. Ongeveer een half jaar geleden is er een nieuwe boordcomputer ingezet. Pasgeleden bougies en bougiekabels vervangen. Enig idee wat er nu mis kan zijn?

Loning

Geplaatst door Loning (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Loning, laat de stationair stappenmotor op werking controleren .Deze kan door vervuiling vast gaan staan. Zit buiten op het gasklephuis. Succes.

Loning (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor uw reactie. Ik zal dat doen. Lezend op het forum ben ik in een andere posting min of meer hetzelfde probleem tegengekomen en lees ik iets over een BDP sensor die stuk zou kunnen zijn?

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

BDP-sensor kan dit ook veroorzaken, maar dan bij warme motor. En dan moet je meestal een tijdje wachten voordat de motor weer aan slaat.
Omdat je er koud meer last van hebt, denk ik dat punt gelijk heeft.

Loning (0), 13 jaar geleden

En dat temperatuurlampje? Dat gaat al branden zodra ik de auto start! Kan dat evt. ook een defecte sensor zijn? En zo ja waar bevindt deze zich dan?

Loning (0), 13 jaar geleden

Intussen een aantal dingen gedaan:

Op de sloop uit zo'n zelfde Scenic een stappenmotor en een temperatuursensor gehaald. Auto loopt nog wat schokkerig bij koude motor, maar slaat in elk geval niet meer af bij terugschakelen in de bocht. Dat is al een hele geruststelling! Misschien nu gewoon even af laten stellen?

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Als het schokkerige lopen alleen op LPG is, dan ja.
Als het ook op benzine is, dan nee, want daar valt niets aan af te stellen.
Zeker weten dat je exact dezelfde temperatuur sensor hebt gehaald?

Loning (0), 13 jaar geleden

[quote=oldford]Zeker weten dat je exact dezelfde temperatuur sensor hebt gehaald?[/quote]
We hebben eerst gekeken welke sensor het zou kunnen zijn. Waarschuwingslampje ging uit na loskoppelen van de bewuste sensor. (Deze is al eens eerder stuk geweest) De Scenic op de sloop was exact dezelfde als die van mij, en sensor was ook hetzelfde. Ik neem dus aan dat het de goede sensor is? Zo nee, waar kun je dat dan aan zien/merken?

Wb. het starten/schokkerig lopen: Auto start op benzine en schakelt meteen om op LPG (Vialle installatie). Nu kan ik op LPG blijven rijden en de auto loopt goed als de motor warm is. Voorheen moest ik eerst een stukje op benzine rijden en kon ik pas bij een warme motor omschakelen naar LPG.

Loning (0), 13 jaar geleden

Inmiddels een tijdje verder en de problemen begonnen opnieuw! Geen problemen bij starten, maar daarna bleef de auto afslaan. Pas als de motor warm was, bleef hij lopen. Afgelopen week de auto naar een bevriend automonteur gebracht en die heeft uiteindelijk de problemen opgelost door de kleppen te stellen.

Auto loopt nu perfect! Het heeft even geduurd, maar het is opgelost.

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Te weinig klepspeling geeft allereerst het slecht stationaire loop en warm (door uitzetting ) normale loop . Uitvallen is nieuw voor mij. Door gasgebruik moeten de spelingen wel iedere 50 dkm gecontroleerd worden. Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.