Renault Kangoo D 65 1.9: Onregelmatig stationair toerental

Bouwjaar: 2001

Dag collega's, betreffende hier een renault kangoo D 65 1.9.

Deze auto start probleemloos koud/warm maar na ongeveer 10sec gaat ie stationair beroerd lopen, het geluid van op 2-3 cyl lopen. Dmv leidingen los maken is het niet te achterhalen welke cyl eventueel niet of slecht meeloopt, reageren allemaal het zelfde. Als je wat gas geeft reageert is de overname goed op toeren is het probleem weg, stationair meteen weer slecht. Het vreemde is dat als je de motor afzet en dan meteen weer start hij weer perfect loopt gedurende die 10 sec om dan weer terug te vallen.
Kleppen zijn gecontroleerd, verstuivers getest, en uit laten lezen bij de dealer waar geen foutcode gevonden is en ook niet het antwoord wisten.
Heb net nog de distributie timing gecontroleerd en en de riem ook maar meteen vervangen (104.000 km) . Heeft iemand van jullie een tip of herkent de klacht ??

Jerry®5418

Geplaatst door Jerry®5418 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoe draait ie warm? Er zit zo'n Epic pomp op?

Zit je katalysator niet verstopt? Trek de stekker eens van de EGR klep (kun je niet zo goed bij)

Jerry®5418 (0) PRO, 19 jaar geleden

Warm: na elke start 10sec goed daarna weer onregelmatig, als je de motor afzet en dan meteen weer start loopt ie weer perfect loopt gedurende die 10 sec om dan weer terug te vallen naar onregelmatig. Stekker EGR los geeft geen verschil, wel als we de stekker van de temp sensor losnemen, dan blijft ie langer stationair goed lopen tot wel 1 minuut maar daarna toch weer onregelmatig. Daarom hoopte wij met het uitlezen een oorzaak te vinden maar die bleef helaas uit.

ps: Kat zit niet dicht, ik las hier al div verhalen over die EPIC pomp ??

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

br stoffilterhuis contr aansluitingen en afdichtingsringen goed contr. Zit er geen lucht in de leidigen tijdens deze klacht. Bdp voeler evt uitwisselen

garageburgwal (0) PRO, 19 jaar geleden

Kun je de vervroeging ook uitlezen?Deze klep die los op de pomp zit geschroefd gaat geregeld defect.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.