Renault Trafic: ontluchten koelsysteem trafic benzine 1990

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: F1N 1.7

Temperatuurprobleem. Lampie licht al flauw op bij warmdraaien. Temp. wijzer staat hoger dan normaal. Lampie gaat fel branden als motor op temp. is. Ik heb vandaag de thermostaat en de oliedruksensor vervangen. ik heb koelwater via de onderste slang gedeeltelijk afgetapt en daarna weer bijgevuld via expansievat. Vraag: moet je de koeling ontluchten en hoe doe je dat?

alfers

Geplaatst door alfers (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Trafic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ronald1974 (0), 15 jaar geleden

je zult hem moeten ontluchten.
er zal op je kachelslang een ontluchtings nippel zitten en anders bij je termostaat of op je radiateur deze punten open draaien tot dat er alleen maar vloeistof uitkomt.
dan warm draaien en de koelvin 2 keer in laten slaan als hij stopt dan weet je dat er geen lucht meer in zit daarna aflaten koelen en bij vullen.

alfers (0), 15 jaar geleden

Bedankt, ga het zo eens proberen. Laat wel weten hoe het afloopt!

alfers (0), 15 jaar geleden

Kan n ergens een nippel o.i.d. vinden. Lampje blijft branden. Net een rit gemaakt van 20 km, temp. erg hoog, bij parkeren sloeg de fan twee keer aan. Heb het deksel van expansievaatje losgedraaid, nu af laten koelen. Moet ik soms een slang losmaken om te ontluchten?

biged1971 (0) PRO, 15 jaar geleden

je hebt een bericht ontvangen met een bijlage lijkt mij duidelijk[quote=alfers]Kan n ergens een nippel o.i.d. vinden. Lampje blijft branden. Net een rit gemaakt van 20 km, temp. erg hoog, bij parkeren sloeg de fan twee keer aan. Heb het deksel van expansievaatje losgedraaid, nu af laten koelen. Moet ik soms een slang losmaken om te ontluchten?[/quote]

alfers (0), 15 jaar geleden

En hoe kan ik bij die bijlage komen? Ik ben nieuw hier.

alfers (0), 15 jaar geleden

Super! Dank, dank. Dit verduidelijkt heel veel. Binnenkort op zoek naar de nippel bij de kachel, dat wordt ergens deze week, ik hou je op de hoogte.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.