Renault Trafic: wat hebben gloei bougies met de automatische versnellingbak te m

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5DCI 140 Quickshift ++km stand 40.000++

Mijn zwager heeft van af begin steeds het volgende probleem met zijn renault traffic onder het rijden springt de automaat uit de versnelling en krijg je hem ook niet meer in de versnelling en moet worden afgesleept .dit allemaal onder garantie maar het probleem komt om de zoveel tijd terug ene keer na 1mnd dan weer na 4 mnd envz maar het probleem wordt niet echt verholpen renault nederland is er al een keer bij geweest er is toen een oplossing gevonden maar helaas ook weer voor een korte tijd en nu de garantie bijna afgelopen doet het probleem zich weer voor de dealer heeft de traffic weer gerepareed maar een week later weer het zelfde probleem en nu garantie bijna afgelopen is wil de dealer niks meer doen;idioten weten niet wat service en klant tevredenheid is.er is een advocaat ingeschakeld.mijn vraag aan jullie wat hebben de gloeibougies met de automaat te maken want dit wordt steeds vermeld op de reparatie bon en er wordt niet verteld hoe en wat willen ze niet .graag jullie uitleg en in dien mogelijk met tekening en of schema .
alvast bedankt
groeten bus driver
++let op nu betere omschrijving van de klachten heb bj aan gepast +++.het gaat om een traffic 2.5DCI 140 met Quickshift automaat bj sep 2006.
1 Als een van de gloeibougies defect is dan werkt de werkt de automaat niet meer automatisch dan kun je alleen handmatig schakelen dus alleen manueel.met hulp van renault nederlandt hebben ze een onderdeel van de automaat vervangen welke weet ik niet ;mijn zwager zit nu in het buitenland en zo over de telefoon is het best lastig als hij terug is kan ik om meer duidelijkheid vragen.

bus driver

Geplaatst door bus driver (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Trafic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Highway (145) PRO, 15 jaar geleden

Gloeibougies? geen idee. ik denk helemaal niets. Kun je wat meer vertellen wat ze allemaal gedaan hebben.

AS1 (105), 15 jaar geleden

[quote=bus driver]nu garantie bijna afgelopen is wil de dealer niks meer doen[/quote]
jouw dealer moet problemen die tijdens de garantie ontstaan oplossen, ook al verloopt intussen de garantie.
Eventueel schakelen ze Renault NL in maar da's niet jouw probleem.

bus driver (0), 15 jaar geleden

dankjewel AS1 daarom is de advocaat ook in geschakeld ;maar waar het mij om gaat is wat de gloeibougies te maken hebben met de automatische versnellingsbak welke functie groeten

bus driver (0), 15 jaar geleden

aan moderator ik zal aan mijn zwager vragen wat ze hebben gedaan

AS1 (105), 15 jaar geleden

[quote=bus driver]dankjewel AS1 daarom is de advocaat ook in geschakeld ;maar waar het mij om gaat is wat de gloeibougies te maken hebben met de automatische versnellingsbak welke functie groeten[/quote]
de gloeibougies werken alleen voor het starten. Heeft dus niks met de automaat te maken.

Heb jij een automaat die bij stoppen in neutraal gaat en weer inschakelt bij gas geven? En je probleem is dat dat tijdens het rijden gebeurt?

Cliodennis (0), 15 jaar geleden

Als het garantie is, laat ze dan ook maar de gloeibougies vervangen. Das hun pakkie aan.
Als het maar wordt opgelost. En als hun denken dat dat met elkaar te maken heeft.. Heb je toch wel weer mooi een setje gloeibougies 'voor niks'.

robtopdrop (0) PRO, 15 jaar geleden

Beste Busdriver :-)

Ik weet dat de robot-computer zeer nou samen werkt met de ecu van de auto. Als er iets van een foutcode wordt geregistreerd door de ecu zal de robot-computer meteen in failsave gaan..... het zou dan wel mogelijk moeten zijn om deze handmatig te bedienen. Er moet hier iets over bekend zijn bij de heren dealers.... Laat de stekkerverbinding op de robot-computer losnemen en goed controleren, inspuiten met wd40 voordat deze weer gemonteerd wordt, laat tevens de kabelboom controleren die over de versnellingsbak bovenste steun loopt, deze wil wel eens doorschuren waardoor er storingen vanaf de motor komen.. wat bv weer een dtc kan geven dat de gloeispriralen defect zijn.....

bus driver (0), 15 jaar geleden

beste robtopdrop op dit moment doet de dealer niks de advocaat heeft een brief geschreven naar de dealer en renault nederlandt er nog geen antwoordt.heb zwager nog eens gevraagd over de klacht ;als een van de gloeibougies defect is dan schakelt de quickshift automaat niet meer automatisch je kunt allen dan nog handmatig schakelen;ze hebben met hulp van renault nederland een onderdeel van de automaat vervangen weet niet welke;zwager zit in buitenland en zo over telefoon is onhandig als hij terug is kan ik meer te weten komen alvast bedankt groeten bus driver

bus driver (0), 15 jaar geleden

aan allen die tot nu toe hebben gereageerd mijn dank; ik heb nu beter omschrijving van de klacht heb het ook aan in het hooft gedeelte van de klacht. het gaat om eem traffic 2.5DCI 140 met Quickshift automaat met kilometer stand 40.000

bus driver (0), 15 jaar geleden

wil ook weten waarom gloeibougies zo maar stuk gaan .

bus driver (0), 15 jaar geleden

nog een vervolg klacht als je gaat staraten koud of warm maakt niet uit ;je zet contact aan en gloeilampje brandt zodra deze uit is en je start de motor dan duurt het nog een seconde voor dat de motor aanslaat voor de rest loopt de motor goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.