Renault Kangoo: overslaan van de motor bij gasgeven

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: e7j 634

ik heb een probleem met een renault kangoo met een e7j 1.4 motor. Als de motor koud is dan start die goed en loopt die ook wel goed. Maar zodra de motor een paar minuten gedraaid heeft begint die over te slaan bij gasgeven. bobine plus kabels en bougies zijn al vervangen zonder resultaat. Het overslaan duurt maar heel even , maar hij doet het wel elke keer als je gasgeeft. Bij uitlezen gaf die foutcode van de klopsensor( onderbreking) maar die is na het wissen niet meer teruggekomen. Het hc-gehalte loopt ook behoorlijk op op het moment van overslaan, wat mijn inziens duidt op geen of slechte verbranding. wie heeft dit wel eens meegemaakt en wat was toen de oplossing?

marcoverkuil

Geplaatst door marcoverkuil (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kawaZ750 (0) PRO, 17 jaar geleden

heb dit ook ooit eens gehad, er zaten toen geen originele bougies in. toen ik er originele bougies (van de dealer dus)in had gezet, liep hij weer prima. Ook kan dit veroorzaakt worden door lekkende kleppen, een compressietest geeft uitsluitsel.

jhl (0) PRO, 17 jaar geleden

Dat van die originele bougies is larie en apekool. Met dien verstande dat ik je niet afbreek hoor kawa. Maar originele bougies bestaan niet. Er zijn slechts een paar fabrikanten die voor de automerken werken. Het komt erop aan het JUISTE type bougies te plaatsen. Eender welk merk : Beru; NGK, Auto5,.... maar wel het juiste type.
Dus als je Denso Q20PRU moet monteren monteer je geen K20PRU! Alhoewel deze identiek van vorm zijn.
Suc6
Jan

kawaZ750 (0) PRO, 17 jaar geleden

het is alleen een tip, ik heb precies hetzelfde gehad, zaten ook net nieuwe bougies in die er volgens de automaterialenzaak in hoorden. na veel gezoek originele erin, (wat natuurlijk ook wel een ander merk is als "renault", dat snap ik ook wel), en weer lopen als een zonnetje. Misschien lag de fout ook wel bij die bewuste automaterialenzaak, dat weet ik niet, maar als je ze bij de dealer haalt, heb je zeker de goeie, dat probeer ik te zeggen. p.s. Dit was ook een E7J, maar dan in een mégane.

jhl (0) PRO, 17 jaar geleden

daar heb je dan ook wel punt. Zo zien we maar dat we de "dealer" nog steeds niet mogen uitschakelen.

MrRiP (0) PRO, 17 jaar geleden

controleer of je geen lekkage heb in je inspruitstuk inlaat pakking wil wel eens lekkage geven

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.