Renault Scenic: Paneel gerepareerd, km-stand klopt niet meer????!!!!

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Na het laten repareren van het paneel bij Atronics blijkt er een negatief verschil van 18000 km te zijn.
Wij hebben vandaag opnieuw de sleutel uit laten lezen en er blijft een negatief verschil van 18000 km. De eerste keer toen de sleutel werd uitgelezen gaf de sleutel, zoals wij van de garage begrepen, 2 km - standen weer te geven.
Er is ook door de garage gebeld met Atronics, zij hebben er geen verklaring voor! En hadden dit ook nog nooit eerder meegemaakt.
De garage ( Renault dealer) heeft ons geadviseerd met de reserve sleutel een week te gaan rijden. Ze gaan dan volgende week de reservesleutel uitlezen en kijken of daar het zelfde aantal km uitkomt als bij de sleutel die wij dagelijks gebruiken.
De garage staat voor een raadsel.
Is er iemand die dit ook al eens heeft meegemaakt of weet wat het kan zijn.

merr5000

Geplaatst door merr5000 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

viper_ren (0) PRO, 15 jaar geleden

is je instrumenten paneel gerepareerd geweest ?

mij lijkt het dat de kaart de km stand van de niet over neemt van het instrumenten paneel maar wel van de (ik dacht) abs rekeneenheid.

de fout zit dan in je instrumentenpaneel.

ik dacht dat de garage de km stand van de andere rekeneenheid ook kan uitlezen (dit heb ik zelf nog niet gedaan maar ik heb een vermoede)

je laat maar iets weten ;-)

Mvg Viper

merr5000 (0), 15 jaar geleden

Heeft u enig idee hoe wij er achter kunnen komen of het probleem in het instrumentenpaneel zit. Deze is gerepareerd bij Actronics.
De garage vermoedt dat de fout in de chip v/d sleutel zit, want de chip v/d sleutel slaat de km-stand op. (volgens de garage)

Wij moeten nu een week gaan rijden met de sleutel die we nooit gebruiken. Toen deze sleutel (donderdag) werd uitgelezen gaf deze het aantal km aan van toen we de auto gekocht hebben. Aanstaande donderdag wordt deze sleutel weer uitgelezen en dan ben ik erg benieuwd.

Het is natuurlijk erg raar dat er een verschil van 18000 km is.

gr Edwin

Henk Nobach (0) PRO, 15 jaar geleden

Weet je zeker dat je je eigen tellerklok hebt teruggekregen? De Dealer kan uitlezen of het chassisnummer dat in het instrumentenpaneel staat geschreven overeenkomt met het voertuig.

Op de kaart staan een hele hoop gegevens; km-stand, oliepeil, bandenspanning, afstand tot aan de beurt, etc

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.