Renault Grand Scenic: remblokken zelf vervangen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9

mijn remblokken (voor en achter) zijn binnenkort aan vervanging toe. is dit zelf te doen of heb je hier speciaal gereedschap voor nodig?
en is het normaal dat de voor en achterblokken gelijk slijten?

bas416

Geplaatst door bas416 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Safrane10698 (0), 15 jaar geleden

Dit is zelf goed te doen, alleen even een potje kopervet kopen, kost ongeveer 10 euro ofzo. Niet met de auto op een krik werken maar met een driepootje of op de brug.

Bij de achter remklauwen de goede kant opdraaien terwijl je de zuiger met beleid naar binnen drukt (niet knijpen met een tang). Maar misschien kan iemand even uit ervaring vertellen hoe je de automatische handrem open kan laten staan zonder het risico te lopen dat deze plotseling aantrekt. (volgens mij heb je een automatische handrem?) De voorste remklauw kan je met de hand zelfs terug drukken (gaat wel heel zwaar, maar kan je nooit iets slopen)

Beve (0), 15 jaar geleden

Even zoeken op dit forum en uw vragen worden beantwoord. Onderwerp is eerder aan de orde geweest.

Henk Nobach (0) PRO, 15 jaar geleden

Wordt altijd een beetje huiverig van dit soort vragen; men wil aan de remmen werken maar hebben er geen benul van over hoe en wat.

bas416 (0), 15 jaar geleden

@ Henk,

in het verleden ben ik werkzaam geweest als monteur, dus enig benul heb ik wel.
waarom ik mijn vraag stel is omdat bij diverse merken speciaal gereedschap nodig is om de zuiger terug in de remklauw krijgen. en het dus niet vanzelf sprekend is dat je dit uberhaubt zelf kunt doen.
daarnaast verbaast het me dat de voor en achterblokken tegelijk zijn versleten, de meeste remdruk zit normaal toch op de voorwielen, waardoor de achterremmen veel minder slijten.

Safrane10698 (0), 15 jaar geleden

Maar misschien zijn de remblokken voor al reeds vervangen? Maar terug drukken heb je bij renault wel gereedschap voor, maar kan makkelijk zonder.

willem12077 (0), 15 jaar geleden

voor: cylinder terugduwen met een lijmklem (met met mechanisme van een kitspuit)

achter: terugduwen en tegelijkertijd rechtomdraaien (ivm stelmechanisme handrem) Voor het terugdraaien kan je het beste een sleutel van een allesslijper gebruiken. Deze past precies tussen de nokken van de remcylinder.

Groet,
W

CARS&MOTORS (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Safrane10698]Dit is zelf goed te doen, alleen even een potje kopervet kopen, kost ongeveer 10 euro ofzo. Niet met de auto op een krik werken maar met een driepootje of op de brug.

Bij de achter remklauwen de goede kant opdraaien terwijl je de zuiger met beleid naar binnen drukt (niet knijpen met een tang). Maar misschien kan iemand even uit ervaring vertellen hoe je de automatische handrem open kan laten staan zonder het risico te lopen dat deze plotseling aantrekt. (volgens mij heb je een automatische handrem?) De voorste remklauw kan je met de hand zelfs terug drukken (gaat wel heel zwaar, maar kan je nooit iets slopen)[/quote]
en waarom zien we bij een apk dan zovaak remstoringen die niet hoeven maar door slopen vanhet simpelste onderdeel de hoesjes komen
en bij een automatische handrem???
ach
de meeste ongelukken gebeuren om het huis????
zelfs pro's met ervaring moeten op blijven letten met dit soort systemen

Safrane10698 (0), 15 jaar geleden

Nee ik bedoel te zeggen als je de cilinders met de hand terug drukt in plaats van met tangen of dat soort dingen kan je niks beschadigen (en dan bedoel ik dus de rubbers oa). Tuurlijk je kan veel stuk maken aan het systeem.

CARS&MOTORS (0) PRO, 15 jaar geleden

maatr wie controleerd dan de rubber stofhoezen op lekkage
en hoevaak zie je dat met het monteren de hoesjes kapot gedrukt worden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.