Renault Laguna: Parkeersensor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DCI

Heb sinds enkele maanden last van het regelmatig uitvallen van de parkeersensor. Als ik mijn auto in zijn achteruit zet klinkt er gedurende enkele seconden een signaal dat aangeeft dat er een storing is. Eerst kwam het probleem af en toe voor. Nu sinds een maand krijg ik constant een storingssignaal.

Kan iemand mij vertellen waar het systeem ergens zit in de auto zodat ik eerst op zoek kan naar evt. losse contacten. Hoe kom ik bij de sensors in de bumper?

Ik heb nl. ook met mijn kaartlezer problemen gehad (lichtverklikker werkte niet en binnenverlichting bleef branden). Na wat rommelen aan de draadjes van de kaartlezer was het probleem weer verholpen (scheelde weer € 175,-).

ciao

Geplaatst door ciao (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ejnn (0), 17 jaar geleden

Hallo Edwin
Als hij een korte piep geeft werkt waarschijnlijk 1 sensor niet of een kabel van de sensor zit los.
Ik heb namelijk ook raar problemen hiermee gehad. Als je achteruit rijdt (en er staat niets achter) gaat hij continue af. Blijkt na complete demontage van de achterbumper de dop te zijn die op de trekhaak zit. Zit deze er iets schuin op, gaat hij af. Dop er maar vanaf gehaalt en geen problemen meer gehad.
Bij het vinden van de oorzaak heb ik 1 sensor losgekoppeld. 1 Sensor losgekoppeld en het systeem geeft een korte toon (maar langer dan bij het achteruit schakkelen) bij het achteruit zetten in de versnellingsbak. Mogelijk kun je hier iets mee.

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

de unit zit rechts achter in de auto de zoemer zit links achter ter hoogte van de schokbreker.even uit laten lezen dan kun je zien of er een sensor is die niet goed is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.