Renault Laguna: Bdp ?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 ide

hoi allemaal ik wou vragen wat een bdp is en waar die zit ik heb welleens start problemen als die warm is en soms na een paar keer en soms na een flink tijdje start die weer nou leez ik in de eerdere topics dat het een relais kan zijn of de bdp maar ja als je niet weet wat het is en waar die zit ik ben ook al is langs de dealer geweest en zo als gewoonlijk hebben ze niks gevonden ken iemand me wegwijz maken
alvast bedankt

lazneco

Geplaatst door lazneco (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

antiekeradio (0), 17 jaar geleden

waarschijnlijk bedoelen ze de BDP sensor.

BDP staat voor Bovenste Dode Punt. dit is de positie van de krukas waarbij de zuiger van de 1e cilinder helemaal in de hoogste stand staat.

bij een 4-cilinder motor zijn er 2 sets van 2 cilinders die tegelijk naar boven en onder bewegen. je hebt dus per omwenteling 2x inspuiting en ontsteking nodig. om de preciese tijdstippen van die acties te bepalen is een sensor nodig die kan zien op welke tijdstippen precies het BDP voorbij komt.


Deze sensor zit meestal in het koppelings/ versnellingsbakhuis en is op het vliegwiel gericht. het vliegwiel is op die plaats voorzien van een ring met nokjes.


als je koppeling verslijt, komt er (metaalhoudend) stof vrij. dit kan neerslaan op de sensor want die is magnetisch. het kan gebeuren dat er zoveel ijzerstof op de sensor terecht komt, dat deze niet altijd meer goed werkt. daarom is het slim om deze bij startproblemen even los te nemen en te reinigen.

Groetjes Wouter

Pallab (0) PRO, 17 jaar geleden

waarschijnlijk ligt het helemaal vol met koelvloeistof.Lekt als een gek die thermostaathuizen van die 2.0ide.

lazneco (0), 17 jaar geleden

he
dat klopt ja lekt als een gek ik heb al een keer een nieuwe thermostaat geplaats ivm het lekage wat ik niet begrijp is als dat zo bekent is waaaaaarom ken dan niet de renault dealer dat probleem vinden en mij gewoon wegsturen met een probleem en me handen in me haar .
maar over de BDP ik bedank je van harte voor het uigebrijd uitleg allen zou je me precies vertelen waar het ligt wat ik moet los halen om daar terecht te komen om te schoonmaken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.