Renault Clio 1.2 16V: Probleem met startonderbreker?

Bouwjaar: 2001

Auto heeft in garantieperiode regelmatig startproblemen gekend.Dealer heeft 3 maal een andere sleutel besteld en ingeleerd.Uiteindelijk is na de garantieperiode de conclusie getrokken dat de computer van de cv en startonderbreker de problemen veroorzaakt.Klant wilde dit destijds niet zelf betalen en rijdt al een jaar zonder centr.vergrendeling.Maar regelmatig heeft hij nu weer startproblemen.Auto kan soms stilgezet worden en dan pas weer aanslaan na 3 of 4 minuten.Komt hij bij ons in de werkplaats, dan is het natuurlijk starten en lopen.Uitlezen met universele apparatuur geeft geen uitsluitsel.Is dit wellicht te controleren of inderdaad de computer de oorzaak is?

Alvast bedankt.

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (170) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Weet je zeker dat het probleem veroorzaakt wordt door de startblokkering? Als het idd de startblokkering is dan gaat het rode lampje op het instrumentenpaneel snel knipperen in geval van een probleem.
In dit geval kun je de klant adviseren om op het moment dat de auto niet wil aanslaan dat hij/zij de reservesleutel probeerd.

Waarom rijdt de klant zonder cv? Is de afstandbediening stuk? Anders wijst het erop dat het idd de UCH is.

Siem Bijman (170) PRO, 19 jaar geleden

Nee Henkie, voor ik hem binnen krijg wilde ik even wat tips.Ik weet dus niet of het de startblokkering is, maar volgens de klant heeft zijn dealer de cv eraf gehaald oid, want toen de garantie eraf was, kreeg hij het bericht dat het in de UCH zou zitten en dat het dus grotendeels rekening klant zou zijn.Ik ben daar niet bij geweest, maar met dit verhaal kwam hij gisteren in onze werkplaats.Maar je aanwijzing van het rode ledje helpt me al wat op weg.Verder heeft hij verteld dat als de auto niet wil starten hij ook helemaal niks doet en na een aantal minuten de sleutel op en van contact te doen hoort hij dan op een gegeven moment iets achterin tikkken (volgens mij de benzinepomp) en dan weet hij dat de auto start en dat is dan ook zo.En zijn reserve sleutel heeft hij ook hetzelfde probleem mee.Kortom, om maar wat UCH's en relais te vervangen vind ik een beetje zonde zonder een duidelijke oorzaak.En dan is het natuurlijk lastig dat hij het bij ons gewoon doet.Maar in ieder geval bedankt voor je hulp en we houden je op de hoogte.

hofman (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik ken deze motor niet maar de bdp sensors gaan nogal is kapot bij renault,verschillende keren meegemaakt bij deze klacht.
de stekkerverbinding van deze sensor inspuite met contactreiniger wil ook nog wel eens helpen.(hoe heb je deze auto uitgelezen,eobd?)

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

inderdaad bdp voeler vernieuwen geeft testkast vaak niet aan

Siem Bijman (170) PRO, 19 jaar geleden

Klant vandaag gesproken en een afspraak gemaakt voor over 2 weken.Heeft het probleem weer een aantal keren gehad.Het rode lampje van de startblokkering blijft volgens hem branden als hij de auto wil starten en het niet lukt.Zou gewoon blijven branden en niet gaan knipperen.Als het lampje uitgaat, weet hij zeker dat hij ook start.Dus denk dat het in dit geval geen bdp-sensor is.Wordt vervolgd.

Siem Bijman (170) PRO, 19 jaar geleden

Auto laten uitlezen bij dealer en daar kwam een melding dat er een storing in de contactring zou zitten.Kodes gewist en klant komt weer terug als hij weer een startprobleem heeft gehad.Komt maar eens in de 2 a 3 weken voor, kan dus even duren.

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Dikke kans dat je probleem nu over is.

Siem Bijman (170) PRO, 19 jaar geleden

Bedoel je Henkie, dat alleen het wissen het probleem oplost? De ring is nl. nog niet vervangen, omdat we niet weten of de foutkode een recente is.Het probleem zit er nl. een jaar in en ik ga er vanuit dat als de klant weer een startprobleem heeft en we dan weer uit gaan lezen er meer duidelijkheid is of het inderdaad die contactring is.

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik had niet goed gelezen.

Het kan zeer goed in de ring zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.