Renault Renault Laguna 2.0 16v IDE: problemen IDE-motor

Bouwjaar: 2001

Onze pas aangeschafte 2e hands laguna geeft af en toe storing (probleem brandstofsysteem, ga naar de dealer)(vooral bij stationair draaien, bij stoplicht bijv.), hij springt daarbij in 'noodloop', kan nog wel rijden, maar niet harder dan 40km per uur. De dichtsbijzijnde dealer (auto hebben we daar niet gekocht) wil niet aan de auto werken 'omdat het een IDE-motor is' en een gebed zonder eind zal worden. We hebben geinformeerd bij de dealer waar de auto destijds nieuw door is geleverd en in onderhoud is geweest, die zegt dat er 2 maal nieuwe software in is gegaan ivm terugroepactie en dat IDE-motoren bekend staan om hun storingen.....
Wie kan ons helpen aan meer informatie hierover en aangeven wat de problemen zijn die dit veroorzaakt en wat we nog kunnen verwachten??

Groet, Ramon

ramon9284

Geplaatst door ramon9284 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

gurbe (0), 18 jaar geleden

je zult hem toch moeten laten uitlezen bij de dealer om te kijken of er ook een storing inzit je kunt wel dingen gaan vervangen maar als je niet zeker weet of dat het is bereik je ook niks mee. benzinedruk regeling wil ook wel eens de oorzaak zijn

sjaak r (0) PRO, 18 jaar geleden

Idd eerst laten uitlezen.. Maar er zijn wel problemen met de drukregelaar en willen de kleppen en injectoren wel sterk vervuild raken.

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Ramon, ik geloof niet dat die dealers dat gezegd hebben. Indien ze dat wel gezegd hebben dan moet je je beklag doen bij de klantenservice van Renault (0800-0303).

Deze motoren zijn gevoelig voor vervuiling, dus gebruik een goede motorolie en tank een brandstof van goede kwaliteit. Als je dan ook nog elke 15000 km een reinigend additief in de tank doet dan heb je minimaal problemen met vervuiling.
Naast vervuiling wil de benzinedrukregelaar (Gurbe, Sjaak) een enkele keer voor problemen zorgen. Dit zijn de kosten niet.

ramon9284 (0), 18 jaar geleden

dank je voor jullie antwoorden en tips,
ik heb ook al kontakt gehad met renault nederland en die hebben een dossier aangemaakt,en zullenlater kontakt met me opnemen,om mijn zaak en verdere aktie(s) te bespreken .de dealer in vlissingen (chefmonteur) zei niet dat hij me niet wilde helpen,maar dat hij er liever niet aan begint om dat ze er zeer slechte ervaringen mee hadden gehad.de dealer in tholen is te ver weg ,daar komt de auto vandaan .ik had toevallig al een brandstofsysteem en kleppen reiniger gkocht,en een nieuw brandstoffilter.volgend weekend ga ik naar dynojet-goes en zetten we hem op de bank en aan de kast.dan gaan we kijken hoe we het kunnen verbeteren.aanzuig traject verbeteren denk ik,en een andere uitlaat misschien .we wachten af tot volgend weekend.
heel verhaal,nogmaals bedankt,ik laat het wel weten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.